fbpx

Dulceata de ceapa rosie

AutorSoare Elena
DificultateÎncepător

Un preparat mai rar intalnit, dar daca esti iubitor de ceapa, cu siguranta o vei indragi!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total40 mins

Ingrediente:

 1 kg ceapa rosie
 40 ml ulei de floarea soarelui
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) piper
 75 g zahar brun
 75 ml otet balsamic
 50 ml vin rosu

Mod de preparare:

1

Intr-o tigaie punem 15 ml de ulei de floarea soarelui si intre timp taiem ceapa julienne. Dupa ce taiem ceapa o punem in tigaie si amestecam.

2

Adaugam sarea si piperul, amestecam.

3

In momentul in care ceapa se inmoaie adaugam 25 de ml de ulei si apoi mai amestecam cateva minute.

4

Adaugam zaharul brun si amestecam pana cand acesta se topeste.

5

Adaugam otetul balsamic, amestecam 2 minute.

6

Adaugam vinul rosu si mai lasam la fiert 5 minute, amestecam pana cand compozitia noastra se mai ingroasa.

7

Sa o savurati cu placere! Merge foarte bine in preparate sau servita cu friptura!

Ingrediente

 1 kg ceapa rosie
 40 ml ulei de floarea soarelui
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) piper
 75 g zahar brun
 75 ml otet balsamic
 50 ml vin rosu

Direcții

1

Intr-o tigaie punem 15 ml de ulei de floarea soarelui si intre timp taiem ceapa julienne. Dupa ce taiem ceapa o punem in tigaie si amestecam.

2

Adaugam sarea si piperul, amestecam.

3

In momentul in care ceapa se inmoaie adaugam 25 de ml de ulei si apoi mai amestecam cateva minute.

4

Adaugam zaharul brun si amestecam pana cand acesta se topeste.

5

Adaugam otetul balsamic, amestecam 2 minute.

6

Adaugam vinul rosu si mai lasam la fiert 5 minute, amestecam pana cand compozitia noastra se mai ingroasa.

7

Sa o savurati cu placere! Merge foarte bine in preparate sau servita cu friptura!

Dulceata de ceapa rosie