Dulceața de cireșe amare are farmecul ei. Și pentru că tatei îi place mult acest tip de dulceață, am pregătit-o special pentru el, cu îndulcitor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii, cu grijă, pentru că sâmburii sunt mici ca mărgelele, iar fructele sunt zemoase și pătează. Dintr-un kg de fructe, după această operațiune, am obținut 690 g. Păstrați și sucul pe care îl lasă cireșele, eu am cântărit 150 ml suc.
Se pun la fiert apa cu îndulcitorul și sucul lăsat de cireșe, iar când începe să clocotească, se adaugă fructele.
Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când dulceața este legată, se dă de pe foc. Un alt mod de a vă da seama că este gata este să verificați temperatura dulceții cu un termometru de bucătărie, eu iau ca reper temperatura de 100-101°C.
Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.
Ingrediente
Indicații
Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii, cu grijă, pentru că sâmburii sunt mici ca mărgelele, iar fructele sunt zemoase și pătează. Dintr-un kg de fructe, după această operațiune, am obținut 690 g. Păstrați și sucul pe care îl lasă cireșele, eu am cântărit 150 ml suc.
Se pun la fiert apa cu îndulcitorul și sucul lăsat de cireșe, iar când începe să clocotească, se adaugă fructele.
Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când dulceața este legată, se dă de pe foc. Un alt mod de a vă da seama că este gata este să verificați temperatura dulceții cu un termometru de bucătărie, eu iau ca reper temperatura de 100-101°C.
Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.