Dulceață de cireșe galbene

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Spre finalul sezonului lor, am prins și cireșe galbene, am cumpărat câteva și am fost surprinsă de cât de bune au fost. Jumătate s-a mâncat, jumătate a ajuns dulceață, ca să mă bucur de aroma lor și la iarnă…

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 500 gr cireșe galbene
 200 gr zahăr
 150 ml apă

Mod de preparare:

1

Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii.

2

Se prepară un sirop din apă cu zahăr, iar când acesta începe să se lege, se adaugă fructele.

3

Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când este bine legat, se dă de pe foc.

4

Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.

Ingrediente

 500 gr cireșe galbene
 200 gr zahăr
 150 ml apă

Indicații

1

Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii.

2

Se prepară un sirop din apă cu zahăr, iar când acesta începe să se lege, se adaugă fructele.

3

Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când este bine legat, se dă de pe foc.

4

Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.

Dulceață de cireșe galbene