Dulceața de cireșe și vișine este o rețetă simplă și totodată având o aromă intensă. Dulceața făcută în casă are o aromă unică !
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se scot sâmburii de la cireșe și vișine. Se decojesc merele și se curăță de cotoare - se păstrează însă sâmburii, care se pun într-un săculeț de tifon.
Într-o cratiță mare, se amestecă cireșele, vișinele, zahărul, merele rase. Se dau la frigider până a doua zi, ca să lase zeamă.
A doua zi se adaugă suc de lămâie, se introduce săculețul cu sâmburi de mere ( conțin pectin, care leagă dulceața ) și se pune totul la fiert. Se ia din când în când spuma formată la suprafață. După ce dă în clocot dulceața, se reduce focul și se fierbe până se îngroașă. Apoi se adaugă Grand Marnier și se lasă să mai fiarbă 5 minute.
Se toarnă imediat dulceața în borcane sterilizate, iar acestea se închid. Se lasă să stea pe capac 5 minute, apoi se întorc.
Ingrediente
Indicații
Se scot sâmburii de la cireșe și vișine. Se decojesc merele și se curăță de cotoare - se păstrează însă sâmburii, care se pun într-un săculeț de tifon.
Într-o cratiță mare, se amestecă cireșele, vișinele, zahărul, merele rase. Se dau la frigider până a doua zi, ca să lase zeamă.
A doua zi se adaugă suc de lămâie, se introduce săculețul cu sâmburi de mere ( conțin pectin, care leagă dulceața ) și se pune totul la fiert. Se ia din când în când spuma formată la suprafață. După ce dă în clocot dulceața, se reduce focul și se fierbe până se îngroașă. Apoi se adaugă Grand Marnier și se lasă să mai fiarbă 5 minute.
Se toarnă imediat dulceața în borcane sterilizate, iar acestea se închid. Se lasă să stea pe capac 5 minute, apoi se întorc.