Dumplings

AutorIoanaTib
DificultateÎncepător

Un preparat simplu in stil chinezesc.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare5 minuteTimp total1 oră 5 minute

Ingrediente:

Pentru aluat :
 240 gr faina
 130 ml apa
Pentru umplutura :
 250 gr carne de porc tocata
 ½ mg varza tocata marunt
 2 catei de usturoi
 2 sos hoisin
 1 tsp ulei de susan
 ¼ tsp ghimbir ras
 sare
 piper
 6 ulei pentru prajit
Pentru servit :
 2 susan prajit
 50 ml sos de soia

Mod de preparare:

Mod de preparare aluat :
1

Se amestecă apa cu făina și se frământă 3-4 minute. În acest moment ar trebui sa aveti un aluat putin lipicios dar elastic si ar trebui sa il puteți framanta fara sa puneti faina pe masa. Se pune într-un bol acoperit pentru 15 minute – trebuie să fie un aluat compact, dar nu neted. După cele 15 minute se mai frământă 1-2 minute – acum aluatul trebuie să fie neted. Îl lăsăm iar la odihnit pentru 30 minute. În acest timp putem prepara umplutura.

Mod de preparare umplutura :
2

Amestecați toate ingredientele într-un vas și păstrați la frigider pănă când folosiți.

Asamblarea dumpling-urilor :
3

După ce au trecut cele 30 de minute, luăm bila de aluat, o aplatizăm puțin și îi facem în mijloc o gaură cu degetele după care tot tragem rotind aluatul ca să formăm un “covrig” gros de ~3 cm.

4

Tăiem aluatul in bucățele mici de câte ~15 gr fiecare. Tăiați maxim 8 bucăți o dată pentru că se usucă repede. Puneți restul de aluat înapoi în bolul acoperit și începeți să întindeți cele 8 bucăți.

5

Luați prima bucățică de aluat, formați o bilă și apoi aplatizați. Presărați cu puțină făină și întindeți cu un sucitor cercuri de 8-9 cm, încercând să întindeți marginile mai subțiri decât centrul. Acoperiți cu un prosop uscat și procedați la fel cu celelalte bucăți de aluat.

6

Nu puneți discurile de aluat unul peste celălalt pentru că se vor lipi. După ce ati terminat de întins prima tură de discuri, luați unul și puneți aproximativ o lingură de umplutură în mijloc. Umeziți marginile discului și lipiți între ele apăsând ușor. Așezați pe o farfurie înfăinată apăsând ușor pentru a aplatiza, ca să ne asigurăm că nu se vor răsturna în tigaie. Procedați la fel cu toate celelalte discuri.

Prajirea :
7

După ce ați umplut cele 8 discuri puneți pe foc o tigaie teflonată în care puneți 2 linguri de ulei vegetal. După ce s-a înfierbântat foarte bine puneți dumpling-urile fără să se atingă între ele și prăjiți 1-2 minute, sau până se rumenesc pe fund. Cu un capac în mână acoperind parțial tigaia, puneți ~60 gr de apă și acoperiți imediat. (Tips: acoperiți tigaia și lăsați doar câțiva cm neacoperiți pe unde turnați apa – astfel nu riscați să fiți stropiți de uleiul încins.) Lăsați să se gătească cu capac ~4 minute, sau până s-a evaporat toată apa. Luați capacul, mai lăsați cateva secunde și scoateți pe o farfurie. Presărati cu susan prăjit si fulgi de ardei iute, dacă vă place. Urmați aceiași pași până la terminarea aluatului

Ingrediente

Pentru aluat :
 240 gr faina
 130 ml apa
Pentru umplutura :
 250 gr carne de porc tocata
 ½ mg varza tocata marunt
 2 catei de usturoi
 2 sos hoisin
 1 tsp ulei de susan
 ¼ tsp ghimbir ras
 sare
 piper
 6 ulei pentru prajit
Pentru servit :
 2 susan prajit
 50 ml sos de soia

Indicații

Mod de preparare aluat :
1

Se amestecă apa cu făina și se frământă 3-4 minute. În acest moment ar trebui sa aveti un aluat putin lipicios dar elastic si ar trebui sa il puteți framanta fara sa puneti faina pe masa. Se pune într-un bol acoperit pentru 15 minute – trebuie să fie un aluat compact, dar nu neted. După cele 15 minute se mai frământă 1-2 minute – acum aluatul trebuie să fie neted. Îl lăsăm iar la odihnit pentru 30 minute. În acest timp putem prepara umplutura.

Mod de preparare umplutura :
2

Amestecați toate ingredientele într-un vas și păstrați la frigider pănă când folosiți.

Asamblarea dumpling-urilor :
3

După ce au trecut cele 30 de minute, luăm bila de aluat, o aplatizăm puțin și îi facem în mijloc o gaură cu degetele după care tot tragem rotind aluatul ca să formăm un “covrig” gros de ~3 cm.

4

Tăiem aluatul in bucățele mici de câte ~15 gr fiecare. Tăiați maxim 8 bucăți o dată pentru că se usucă repede. Puneți restul de aluat înapoi în bolul acoperit și începeți să întindeți cele 8 bucăți.

5

Luați prima bucățică de aluat, formați o bilă și apoi aplatizați. Presărați cu puțină făină și întindeți cu un sucitor cercuri de 8-9 cm, încercând să întindeți marginile mai subțiri decât centrul. Acoperiți cu un prosop uscat și procedați la fel cu celelalte bucăți de aluat.

6

Nu puneți discurile de aluat unul peste celălalt pentru că se vor lipi. După ce ati terminat de întins prima tură de discuri, luați unul și puneți aproximativ o lingură de umplutură în mijloc. Umeziți marginile discului și lipiți între ele apăsând ușor. Așezați pe o farfurie înfăinată apăsând ușor pentru a aplatiza, ca să ne asigurăm că nu se vor răsturna în tigaie. Procedați la fel cu toate celelalte discuri.

Prajirea :
7

După ce ați umplut cele 8 discuri puneți pe foc o tigaie teflonată în care puneți 2 linguri de ulei vegetal. După ce s-a înfierbântat foarte bine puneți dumpling-urile fără să se atingă între ele și prăjiți 1-2 minute, sau până se rumenesc pe fund. Cu un capac în mână acoperind parțial tigaia, puneți ~60 gr de apă și acoperiți imediat. (Tips: acoperiți tigaia și lăsați doar câțiva cm neacoperiți pe unde turnați apa – astfel nu riscați să fiți stropiți de uleiul încins.) Lăsați să se gătească cu capac ~4 minute, sau până s-a evaporat toată apa. Luați capacul, mai lăsați cateva secunde și scoateți pe o farfurie. Presărati cu susan prăjit si fulgi de ardei iute, dacă vă place. Urmați aceiași pași până la terminarea aluatului

Dumplings