Un preparat simplu in stil chinezesc.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă apa cu făina și se frământă 3-4 minute. În acest moment ar trebui sa aveti un aluat putin lipicios dar elastic si ar trebui sa il puteți framanta fara sa puneti faina pe masa. Se pune într-un bol acoperit pentru 15 minute – trebuie să fie un aluat compact, dar nu neted. După cele 15 minute se mai frământă 1-2 minute – acum aluatul trebuie să fie neted. Îl lăsăm iar la odihnit pentru 30 minute. În acest timp putem prepara umplutura.
Amestecați toate ingredientele într-un vas și păstrați la frigider pănă când folosiți.
După ce au trecut cele 30 de minute, luăm bila de aluat, o aplatizăm puțin și îi facem în mijloc o gaură cu degetele după care tot tragem rotind aluatul ca să formăm un “covrig” gros de ~3 cm.
Tăiem aluatul in bucățele mici de câte ~15 gr fiecare. Tăiați maxim 8 bucăți o dată pentru că se usucă repede. Puneți restul de aluat înapoi în bolul acoperit și începeți să întindeți cele 8 bucăți.
Luați prima bucățică de aluat, formați o bilă și apoi aplatizați. Presărați cu puțină făină și întindeți cu un sucitor cercuri de 8-9 cm, încercând să întindeți marginile mai subțiri decât centrul. Acoperiți cu un prosop uscat și procedați la fel cu celelalte bucăți de aluat.
Nu puneți discurile de aluat unul peste celălalt pentru că se vor lipi. După ce ati terminat de întins prima tură de discuri, luați unul și puneți aproximativ o lingură de umplutură în mijloc. Umeziți marginile discului și lipiți între ele apăsând ușor. Așezați pe o farfurie înfăinată apăsând ușor pentru a aplatiza, ca să ne asigurăm că nu se vor răsturna în tigaie. Procedați la fel cu toate celelalte discuri.
După ce ați umplut cele 8 discuri puneți pe foc o tigaie teflonată în care puneți 2 linguri de ulei vegetal. După ce s-a înfierbântat foarte bine puneți dumpling-urile fără să se atingă între ele și prăjiți 1-2 minute, sau până se rumenesc pe fund. Cu un capac în mână acoperind parțial tigaia, puneți ~60 gr de apă și acoperiți imediat. (Tips: acoperiți tigaia și lăsați doar câțiva cm neacoperiți pe unde turnați apa – astfel nu riscați să fiți stropiți de uleiul încins.) Lăsați să se gătească cu capac ~4 minute, sau până s-a evaporat toată apa. Luați capacul, mai lăsați cateva secunde și scoateți pe o farfurie. Presărati cu susan prăjit si fulgi de ardei iute, dacă vă place. Urmați aceiași pași până la terminarea aluatului
Ingrediente
Indicații
Se amestecă apa cu făina și se frământă 3-4 minute. În acest moment ar trebui sa aveti un aluat putin lipicios dar elastic si ar trebui sa il puteți framanta fara sa puneti faina pe masa. Se pune într-un bol acoperit pentru 15 minute – trebuie să fie un aluat compact, dar nu neted. După cele 15 minute se mai frământă 1-2 minute – acum aluatul trebuie să fie neted. Îl lăsăm iar la odihnit pentru 30 minute. În acest timp putem prepara umplutura.
Amestecați toate ingredientele într-un vas și păstrați la frigider pănă când folosiți.
După ce au trecut cele 30 de minute, luăm bila de aluat, o aplatizăm puțin și îi facem în mijloc o gaură cu degetele după care tot tragem rotind aluatul ca să formăm un “covrig” gros de ~3 cm.
Tăiem aluatul in bucățele mici de câte ~15 gr fiecare. Tăiați maxim 8 bucăți o dată pentru că se usucă repede. Puneți restul de aluat înapoi în bolul acoperit și începeți să întindeți cele 8 bucăți.
Luați prima bucățică de aluat, formați o bilă și apoi aplatizați. Presărați cu puțină făină și întindeți cu un sucitor cercuri de 8-9 cm, încercând să întindeți marginile mai subțiri decât centrul. Acoperiți cu un prosop uscat și procedați la fel cu celelalte bucăți de aluat.
Nu puneți discurile de aluat unul peste celălalt pentru că se vor lipi. După ce ati terminat de întins prima tură de discuri, luați unul și puneți aproximativ o lingură de umplutură în mijloc. Umeziți marginile discului și lipiți între ele apăsând ușor. Așezați pe o farfurie înfăinată apăsând ușor pentru a aplatiza, ca să ne asigurăm că nu se vor răsturna în tigaie. Procedați la fel cu toate celelalte discuri.
După ce ați umplut cele 8 discuri puneți pe foc o tigaie teflonată în care puneți 2 linguri de ulei vegetal. După ce s-a înfierbântat foarte bine puneți dumpling-urile fără să se atingă între ele și prăjiți 1-2 minute, sau până se rumenesc pe fund. Cu un capac în mână acoperind parțial tigaia, puneți ~60 gr de apă și acoperiți imediat. (Tips: acoperiți tigaia și lăsați doar câțiva cm neacoperiți pe unde turnați apa – astfel nu riscați să fiți stropiți de uleiul încins.) Lăsați să se gătească cu capac ~4 minute, sau până s-a evaporat toată apa. Luați capacul, mai lăsați cateva secunde și scoateți pe o farfurie. Presărati cu susan prăjit si fulgi de ardei iute, dacă vă place. Urmați aceiași pași până la terminarea aluatului