Enchiladas cu dovleac

AutorRamona Olaru
DificultateIntermediar

Un deliciu din bucataria mexicana, aceste anchiladas sunt absolut delicioase, perfecte atat pentru vegetarieni cat si pentru pofticiosii de ceva bun carora le place bucataria internationala.
NB: La reţetele mexicane se foloseşte coriandru, mie însă nu îmî place aşa că l-am înlocuit cu pătrunjel. Dacă nu aveţi nici o problema cu gustul coriandrului puteţi folosi cu încredere.

ShareSave
Portie de echiladas cu dovleac,un deliciu mexican
Randamente1 porțieTimp de pregătire50 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 400 gr piure de dovleac
 75 gr branză feta
 75 gr caşcaval ras
 8 foi de tortilla (depinde de marimea foii)
 Pătrunjel tocat dupa gust
 sare dupa gust
 piper dupa gust
Sosul
 1 ceapă tocată mărunt
 2 tbsp ulei de măsline
 3 căţei de usturoi(tocate mărunt)
 1 tsp chimen măcinat
 400 gr roşii cuburi din conservă
 2 tbsp sos de chilli

Mod de preparare:

1

Pentru piureul de dovleac (de casă)
Se curăţă aprox. 750 g de dovleac, se taie cuburi mari şi se stropesc cu 1 lingură de ulei. Se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 45 de minute la 180°C. După ce s-au copt se scot, se pun într-un bol şi se pasează bine.

2

Se prepară sosul.
Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm ceapa şi o gătim pt 5 minute. Adăugăm usturoiul şi chimenul şi amestecăm bine. Adăugăm roşiile şi sosul de chilli şi condimentăm cu sare şi piper. Din momentul în care a început să fiarbă reducem focul şi fierbem la foc mic pentru înca 15 minute, adăugând apa dacă este necesar.

3

Între timp amestecăm împreună piureul de dovleac, brânza feta şi pătrunjelul, condimentând cu puţină sare şi piper. Din această compoziţie luăm câte puţin şi întindem pe foile de tortilla, după care le rulăm (ca pe clătite).

4

Ungem o tava de cuptor cu o treime din sos. Aranjăm tortilla umplute în tavă şi punem deasupra restul de sos şi caşcavalul ras .
Coacem în cuptorul preîncalzit la 200°C pentru 15-20 de minute sau până ce caşcavalul se aureşte.
Poftă bună!

Ingrediente

 400 gr piure de dovleac
 75 gr branză feta
 75 gr caşcaval ras
 8 foi de tortilla (depinde de marimea foii)
 Pătrunjel tocat dupa gust
 sare dupa gust
 piper dupa gust
Sosul
 1 ceapă tocată mărunt
 2 tbsp ulei de măsline
 3 căţei de usturoi(tocate mărunt)
 1 tsp chimen măcinat
 400 gr roşii cuburi din conservă
 2 tbsp sos de chilli

Indicații

1

Pentru piureul de dovleac (de casă)
Se curăţă aprox. 750 g de dovleac, se taie cuburi mari şi se stropesc cu 1 lingură de ulei. Se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 45 de minute la 180°C. După ce s-au copt se scot, se pun într-un bol şi se pasează bine.

2

Se prepară sosul.
Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm ceapa şi o gătim pt 5 minute. Adăugăm usturoiul şi chimenul şi amestecăm bine. Adăugăm roşiile şi sosul de chilli şi condimentăm cu sare şi piper. Din momentul în care a început să fiarbă reducem focul şi fierbem la foc mic pentru înca 15 minute, adăugând apa dacă este necesar.

3

Între timp amestecăm împreună piureul de dovleac, brânza feta şi pătrunjelul, condimentând cu puţină sare şi piper. Din această compoziţie luăm câte puţin şi întindem pe foile de tortilla, după care le rulăm (ca pe clătite).

4

Ungem o tava de cuptor cu o treime din sos. Aranjăm tortilla umplute în tavă şi punem deasupra restul de sos şi caşcavalul ras .
Coacem în cuptorul preîncalzit la 200°C pentru 15-20 de minute sau până ce caşcavalul se aureşte.
Poftă bună!

Enchiladas cu dovleac