Ce sunt aceste brioșe englezești? Sunt niște pâinici rotunde, care se pot face atât cu drojdie, cât și cu maia, și se servesc cel mai des tăiate pe orizontală, ușor prăjite și cu unt.
Ingrediente:
Mod de preparare:
În bolul mixerului adăugăm apa călduță, drojdia și zahărul. Lăsăm 10 minute pentru a se activa drojdia.
După cele 10 minute adăugăm laptele, oul, untul topit, făina și sarea. Mixam timp de 5 minute.
Punem aluatul la dospit pentru 2 ore la temperatura camerei.
După cele 2 ore putem forma brioșele. Întindem aluatul pe blatul de lucru bine înfăinat, la o grosime de 0.8-1 cm. Pentru decuparea brioșelor eu am folosit un borcan. Brioșele le-am presărat cu griș, și le-am lăsat încă 30 de minute la dospit la temperatura camerei.
Încălzim o tigaie antiaderentă și coacem brioșele la foc mic 5-6 min pe ambele părți.
Ingrediente
Indicații
În bolul mixerului adăugăm apa călduță, drojdia și zahărul. Lăsăm 10 minute pentru a se activa drojdia.
După cele 10 minute adăugăm laptele, oul, untul topit, făina și sarea. Mixam timp de 5 minute.
Punem aluatul la dospit pentru 2 ore la temperatura camerei.
După cele 2 ore putem forma brioșele. Întindem aluatul pe blatul de lucru bine înfăinat, la o grosime de 0.8-1 cm. Pentru decuparea brioșelor eu am folosit un borcan. Brioșele le-am presărat cu griș, și le-am lăsat încă 30 de minute la dospit la temperatura camerei.
Încălzim o tigaie antiaderentă și coacem brioșele la foc mic 5-6 min pe ambele părți.