Fajita vegetariană, cu ciuperci

AutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

De când am descoperit chimionul, îl adaug la orice mâncare mi se pare să se potrivește, iar la fajita, e esențial. Și pentru că mi-am dorit o variantă mai ușoară, am ales să înlocuiesc carnea cu ciuperci. Acompaniate de ardei gras, ceapă roșie și avocado și răcorite cu un sos de iaurt cu lime, a rezultat o fajita gustoasă, perfectă pentru un prânz light.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 1 ardei roșu
 1 ardei galben
 2 cepe roșii
 150 gr ciuperci
 1 avocado
 1 ceapă verde
 1 lime
 jumătate de legătură de pătrunjel verde
 60 gr iaurt
 2 lipii
 boia afumată după gust
 fulgi de chili după gust
 chimion după gust
 oregano după gust
 coriandru după gust

Mod de preparare:

1

Tăiați ardeii felii de aproximativ 3-5 mm, pe lungime. Curățați ceapa, tăiați-o în jumătate și apoi felii subțiri. Spălați bine ciupercile și tăiați-le și pe ele felii.

2

Puneți legumele într-o tavă, pe hârtie de copt și presărați-le cu puțin ulei și condimente: sare, piper, boia afumată, coriandru, oregano, chimion (atenție, nu chimen - cel de pe covrigi) și apoi dați tava la cuptor, la 180 °C, pentru aproximativ 10 minute, după care scoateți și amestecați legumele și mai lăsați-le încă 10-15 minute.

3

Pentru asamblare, aveți nevoie de lipii pe care să puneți legumele coapte, adăugați și felii de avocado, pătrunjel verde și ceapă verde tăiată felii.

4

Preparați un sos din 5 linguri de iaurt, 1 lingură suc de lime și fulgi de chili și presărați peste lipie. Rulați lipia și serviți.

5

P.S. Se mai pot adăuga roșii, ceapă proaspătă, salată, orez și alte legume dacă vă plac.

Ingrediente

 1 ardei roșu
 1 ardei galben
 2 cepe roșii
 150 gr ciuperci
 1 avocado
 1 ceapă verde
 1 lime
 jumătate de legătură de pătrunjel verde
 60 gr iaurt
 2 lipii
 boia afumată după gust
 fulgi de chili după gust
 chimion după gust
 oregano după gust
 coriandru după gust

Indicații

1

Tăiați ardeii felii de aproximativ 3-5 mm, pe lungime. Curățați ceapa, tăiați-o în jumătate și apoi felii subțiri. Spălați bine ciupercile și tăiați-le și pe ele felii.

2

Puneți legumele într-o tavă, pe hârtie de copt și presărați-le cu puțin ulei și condimente: sare, piper, boia afumată, coriandru, oregano, chimion (atenție, nu chimen - cel de pe covrigi) și apoi dați tava la cuptor, la 180 °C, pentru aproximativ 10 minute, după care scoateți și amestecați legumele și mai lăsați-le încă 10-15 minute.

3

Pentru asamblare, aveți nevoie de lipii pe care să puneți legumele coapte, adăugați și felii de avocado, pătrunjel verde și ceapă verde tăiată felii.

4

Preparați un sos din 5 linguri de iaurt, 1 lingură suc de lime și fulgi de chili și presărați peste lipie. Rulați lipia și serviți.

5

P.S. Se mai pot adăuga roșii, ceapă proaspătă, salată, orez și alte legume dacă vă plac.

Fajita vegetariană, cu ciuperci