O rețetă mai neobișnuită de falafel, fără prăjeli și alte complicații - sănătoasă, nutrițională și ușoară.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Într-un blender, adaugă năutul (apa scursă și clătit), ceapa, pătrunjelul, usturoiul, sarea, piperul, paprika și scorțișoara. Adaugă uleiul de măsline și amestecă până obții o compoziție cremoasă.
Folosind mâinile, formează chiftele din compoziția obținută și asează-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
La cuptor pentru 30 de minute, dar trebuie întoarse la jumătatea timpului, pentru a fi sigur că se gătesc corespunzător pe ambele părți.
Servește-le cu sos sau ca garnitură la felul principal.
Ingrediente
Indicații
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Într-un blender, adaugă năutul (apa scursă și clătit), ceapa, pătrunjelul, usturoiul, sarea, piperul, paprika și scorțișoara. Adaugă uleiul de măsline și amestecă până obții o compoziție cremoasă.
Folosind mâinile, formează chiftele din compoziția obținută și asează-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
La cuptor pentru 30 de minute, dar trebuie întoarse la jumătatea timpului, pentru a fi sigur că se gătesc corespunzător pe ambele părți.
Servește-le cu sos sau ca garnitură la felul principal.