Falafel la cuptor

AutorLovemadeedible
DificultateIntermediar

O rețetă mai neobișnuită de falafel, fără prăjeli și alte complicații - sănătoasă, nutrițională și ușoară.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp total50 minute

Ingrediente:

 250 gr Năut la conservă
 ½ Ceapă medie
 1 Ceapă verde
 3 Căței de usturoi
 1 tbsp Pătrunjel proaspăt
 1 tbsp Paprika
 1 Praf de sare
 1 Praf de piper
 1 tsp Ulei de măsline
 1 Praf de scorțișoară

Mod de preparare:

1

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

2

Într-un blender, adaugă năutul (apa scursă și clătit), ceapa, pătrunjelul, usturoiul, sarea, piperul, paprika și scorțișoara. Adaugă uleiul de măsline și amestecă până obții o compoziție cremoasă.

3

Folosind mâinile, formează chiftele din compoziția obținută și asează-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

4

La cuptor pentru 30 de minute, dar trebuie întoarse la jumătatea timpului, pentru a fi sigur că se gătesc corespunzător pe ambele părți.

5

Servește-le cu sos sau ca garnitură la felul principal.

Ingrediente

 250 gr Năut la conservă
 ½ Ceapă medie
 1 Ceapă verde
 3 Căței de usturoi
 1 tbsp Pătrunjel proaspăt
 1 tbsp Paprika
 1 Praf de sare
 1 Praf de piper
 1 tsp Ulei de măsline
 1 Praf de scorțișoară

Indicații

1

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

2

Într-un blender, adaugă năutul (apa scursă și clătit), ceapa, pătrunjelul, usturoiul, sarea, piperul, paprika și scorțișoara. Adaugă uleiul de măsline și amestecă până obții o compoziție cremoasă.

3

Folosind mâinile, formează chiftele din compoziția obținută și asează-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

4

La cuptor pentru 30 de minute, dar trebuie întoarse la jumătatea timpului, pentru a fi sigur că se gătesc corespunzător pe ambele părți.

5

Servește-le cu sos sau ca garnitură la felul principal.

Falafel la cuptor