Falafel

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateIntermediar

Vã poftim la falafel!
Pentru că ne place foarte mult spanacul l-am folosit și pe el, deși în rețeta originală nu apare.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 250 gr Năut
 130 gr Spanac
 4 Căței de usturoi
 1 Ceapa
 3 tbsp Ulei de măsline
 2 tbsp Apa
 1 Legătură de pătrunjel
 80 gr Faina
 100 gr Brânză proaspătă de casă
 Condimente după gust

Mod de preparare:

1

Am pus peste noapte năutul la hidratat, în apă rece, iar a doua zi l-am spălat bine și l-am măcinat în robot. Am călit spanacul tocat mărunt împreună cu usturoiul, ceapa, rase fin, uleiul și apa până când lichidul s-a evaporat. L-am adăugat peste năut alături de pătrunjel, făină și condimente, apoi am împărțit compoziția în 2 părți, întrucât în jumătate de compoziție am adăugat și brânză proaspătă de casă.

2

Am obținut astfel 2 variante: cu brânză pentru Cireșel și de post pentru restul pofticioșilor.

3

În varianta aceasta, fără brânză, pot fi oferite și piticilor cu aplv.

4

Am așezat chifteluțele în tava acoperită cu hârtie de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute, la foc potrivit. Noi am ales să servim chifteluțele cu sos de smântână și usturoi și sos de roșii.

Ingrediente

 250 gr Năut
 130 gr Spanac
 4 Căței de usturoi
 1 Ceapa
 3 tbsp Ulei de măsline
 2 tbsp Apa
 1 Legătură de pătrunjel
 80 gr Faina
 100 gr Brânză proaspătă de casă
 Condimente după gust

Indicații

1

Am pus peste noapte năutul la hidratat, în apă rece, iar a doua zi l-am spălat bine și l-am măcinat în robot. Am călit spanacul tocat mărunt împreună cu usturoiul, ceapa, rase fin, uleiul și apa până când lichidul s-a evaporat. L-am adăugat peste năut alături de pătrunjel, făină și condimente, apoi am împărțit compoziția în 2 părți, întrucât în jumătate de compoziție am adăugat și brânză proaspătă de casă.

2

Am obținut astfel 2 variante: cu brânză pentru Cireșel și de post pentru restul pofticioșilor.

3

În varianta aceasta, fără brânză, pot fi oferite și piticilor cu aplv.

4

Am așezat chifteluțele în tava acoperită cu hârtie de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute, la foc potrivit. Noi am ales să servim chifteluțele cu sos de smântână și usturoi și sos de roșii.

Falafel