fbpx

Fasii de pui cu ciuperci brune si ardei iute

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Aceasta reteta are un continut scazut de carbohidrati fiind o cina foarte usoara! Faceti totul intr-o singura tigaie si lasati aromele sa va sufle mintea! Toate fierte in sucuri de tigaie cu unt umplute cu ierburi si condimente, veti IUBI aceasta noua reteta usoara de cina.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 350 g piept de pui
 2 ulei
 sare si piper dupa gust
 2 condimente italiene
 ½ linguriță(e) boia afumata
 ½ linguriță(e) usturoi pudra
 500 g ciuperci brune
 60 g unt
 1 ceapa rosie
 1 ardei kapia
 1 ardei iute verde
 4 catei usturoi
 5 frunze de patrunjel proaspat

Mod de preparare:

1

Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Cand uleiul este fierbinte, adaugati puiul. Se condimenteaza cu sare, piper, condimente italiene, usturoi praf si boia. Se amesteca bine si se fierbe puiul peste tot pana cand se rumeneste, aproximativ 5-6 minute. Transferati puiul gatit intr-o farfurie. Puneti deoparte.

2

Adaugati o lingura de ulei si ciupercile, amestecand, pana cand incep sa se rumeneasca si sa se inmoaie, aproximativ 3-4 minute.

3

Adaugati untul ramas in tigaie. Lasati sa se topeasca si sa soteze ceapa si ardeiul kapia taiate julienne in prealabil pana cand sunt moi si parfumate, aproximativ 3 minute. Se adauga usturoiul tocat si se soteaza aproximativ 30 de secunde.

4

Adaugati puiul inapoi in tigaie. Se amesteca toate ingredientele pentru a acoperi uniform sucurile in tigaie. Continuati sa gatiti pana cand toate legumele sunt moi si puiul este gatit, aproximativ inca 1-2 minute.

5

Testeaza gustul si condimenteaza cu sare si piper, daca se doreste. Se pune patrunjelul. Se serveste cald.

Ingrediente

 350 g piept de pui
 2 ulei
 sare si piper dupa gust
 2 condimente italiene
 ½ linguriță(e) boia afumata
 ½ linguriță(e) usturoi pudra
 500 g ciuperci brune
 60 g unt
 1 ceapa rosie
 1 ardei kapia
 1 ardei iute verde
 4 catei usturoi
 5 frunze de patrunjel proaspat

Direcții

1

Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare la foc mediu-mare. Cand uleiul este fierbinte, adaugati puiul. Se condimenteaza cu sare, piper, condimente italiene, usturoi praf si boia. Se amesteca bine si se fierbe puiul peste tot pana cand se rumeneste, aproximativ 5-6 minute. Transferati puiul gatit intr-o farfurie. Puneti deoparte.

2

Adaugati o lingura de ulei si ciupercile, amestecand, pana cand incep sa se rumeneasca si sa se inmoaie, aproximativ 3-4 minute.

3

Adaugati untul ramas in tigaie. Lasati sa se topeasca si sa soteze ceapa si ardeiul kapia taiate julienne in prealabil pana cand sunt moi si parfumate, aproximativ 3 minute. Se adauga usturoiul tocat si se soteaza aproximativ 30 de secunde.

4

Adaugati puiul inapoi in tigaie. Se amesteca toate ingredientele pentru a acoperi uniform sucurile in tigaie. Continuati sa gatiti pana cand toate legumele sunt moi si puiul este gatit, aproximativ inca 1-2 minute.

5

Testeaza gustul si condimenteaza cu sare si piper, daca se doreste. Se pune patrunjelul. Se serveste cald.

Fasii de pui cu ciuperci brune si ardei iute