Fasole batuta

AutorTunde70
DificultateIntermediar

Reteta traditionala

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 1 Praz(bucata)
 1 mg Fasole
 2 Morcovi
 1 Telina(bucata)
 Sare, piper
 2 Frunze de dafin
 1 Ceapa
 100 ml Ulei
 1 tsp Boia de ardei dulce

Mod de preparare:

1

Fasolea se spala si se lasa sa stea in apa cateva ore sau peste noapte.

2

Se pune la fiert fasolea in apa cu sare pentru 30 de minute.

3

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, fasolea se strecoara si se pune din nou la fiert in apa curata cu legumele taiate bucati(praz, morcov, telina) si frunzele de dafin.

4

Dupa ce au fiert toate legumele impreuna cu fasolea, se strecoara si se pastreaza o cana din apa in care au fiert.

5

Se dau prin blender toate impreuna pana se formeaza o pasta care se condimenteaza dupa gust ( in cazul in care pasta e prea uscata, se poate adauga din apa ramasa pana se ajunge la consistenta dorita).

6

Ceapa se toaca si se caleste in ulei, condimentand cu sare si boia de ardei dulce.

7

Dupa preferinte, ceapa cu uleiul se pot incorpora in compozitie sau se poate pune numai de decor.

Ingrediente

 1 Praz(bucata)
 1 mg Fasole
 2 Morcovi
 1 Telina(bucata)
 Sare, piper
 2 Frunze de dafin
 1 Ceapa
 100 ml Ulei
 1 tsp Boia de ardei dulce

Indicații

1

Fasolea se spala si se lasa sa stea in apa cateva ore sau peste noapte.

2

Se pune la fiert fasolea in apa cu sare pentru 30 de minute.

3

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, fasolea se strecoara si se pune din nou la fiert in apa curata cu legumele taiate bucati(praz, morcov, telina) si frunzele de dafin.

4

Dupa ce au fiert toate legumele impreuna cu fasolea, se strecoara si se pastreaza o cana din apa in care au fiert.

5

Se dau prin blender toate impreuna pana se formeaza o pasta care se condimenteaza dupa gust ( in cazul in care pasta e prea uscata, se poate adauga din apa ramasa pana se ajunge la consistenta dorita).

6

Ceapa se toaca si se caleste in ulei, condimentand cu sare si boia de ardei dulce.

7

Dupa preferinte, ceapa cu uleiul se pot incorpora in compozitie sau se poate pune numai de decor.

Fasole batuta