Fasole cu ciolan

Autorroxenneskitchen
DificultateÎncepător

Cea mai buna reteta de fasole, este de la tatal meu!
Mama fiind bucatareasa, fasolea asta o face mai buna tata decat mama, atat de buna este ! 🙂
Se poate face si fara carne, iese la fel de gustoasa!
Merita incercata!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

 500 gr fasole alba
 ½ morcov
 1 ceapa
 200 gr ciolan afumat
 1 legatura patrunjel
 1 vârf tarhon
 2 catei usturoi
 3 linguri pasta/suc de rosii
 sare dupa gust

Mod de preparare:

1

Fasolea a stat la inmuiat aprox. 2 ore.

2

Am pus fasolea la fiert intr-o oala cu ciolanul, morcovul razuit si jumatate de ceapa maruntita.

3

Adaugam sare,tarhon , fiecare dupa gust.

4

Cand fasolea este fiarta, intr-o oala punem putin ulei,cealalta jumatate de ceapa maruntita cu sucul de rosii pentru a face prajeala.

5

Amestecam continuu pentru a nu se arde ceapa si asteptam sa se caleasca.

6

Adaugam fasolea cu o paleta (ca sa o scurgem putin) peste prajeala.

7

Zeama ramasa (unde a fiert fasolea) o adaugam peste fasole si prajeala, punem si patrunjelul si mai lasam sa fiarba aprox.10-15 min.

Ingrediente

 500 gr fasole alba
 ½ morcov
 1 ceapa
 200 gr ciolan afumat
 1 legatura patrunjel
 1 vârf tarhon
 2 catei usturoi
 3 linguri pasta/suc de rosii
 sare dupa gust

Indicații

1

Fasolea a stat la inmuiat aprox. 2 ore.

2

Am pus fasolea la fiert intr-o oala cu ciolanul, morcovul razuit si jumatate de ceapa maruntita.

3

Adaugam sare,tarhon , fiecare dupa gust.

4

Cand fasolea este fiarta, intr-o oala punem putin ulei,cealalta jumatate de ceapa maruntita cu sucul de rosii pentru a face prajeala.

5

Amestecam continuu pentru a nu se arde ceapa si asteptam sa se caleasca.

6

Adaugam fasolea cu o paleta (ca sa o scurgem putin) peste prajeala.

7

Zeama ramasa (unde a fiert fasolea) o adaugam peste fasole si prajeala, punem si patrunjelul si mai lasam sa fiarba aprox.10-15 min.

Note

Fasole cu ciolan