Fettuccine AOP

AutorAnne-Marie S.S.
DificultateÎncepător

Un preparat clasic napoletan, potrivit pentru o cina usoara si delicioasa. Usor si rapid de preparat, foarte aromat.

ShareSave
Randamente2 porțiiTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total15 minute

Ingrediente:

 300 gr Fettuccine
 8-10 linguri de ulei de masline extravirgin
 6-8 catei de usturoi
 2 ceapa verde
 1 ardei Cayenne uscat
 2-3 lingurite de patrunjel tocat (optional)
 ½ tsp sare, piper, busuioc

Mod de preparare:

1

Se fierb pastele in 1.5 l apa cu sare si o lingura de ulei, conform timpului inscris pe pachet.

2

Se incinge uleiul pe foc mediu intr-o tigaie clasica cu diametrul de 26 cm. Intre timp se toaca ceapa usturoiul si ardeiul cayenne, si se soteaza pentru 3-5 minute.

3

Cand usturoiul a devenit auriu, se adauga pastele scurse in prealabil peste verdeturi in tigaie. Se soteaza si amesteca timp de un minut.

4

Se servesc in farfurii si se presara patrunjel tocat dupa gust.

Ingrediente

 300 gr Fettuccine
 8-10 linguri de ulei de masline extravirgin
 6-8 catei de usturoi
 2 ceapa verde
 1 ardei Cayenne uscat
 2-3 lingurite de patrunjel tocat (optional)
 ½ tsp sare, piper, busuioc

Indicații

1

Se fierb pastele in 1.5 l apa cu sare si o lingura de ulei, conform timpului inscris pe pachet.

2

Se incinge uleiul pe foc mediu intr-o tigaie clasica cu diametrul de 26 cm. Intre timp se toaca ceapa usturoiul si ardeiul cayenne, si se soteaza pentru 3-5 minute.

3

Cand usturoiul a devenit auriu, se adauga pastele scurse in prealabil peste verdeturi in tigaie. Se soteaza si amesteca timp de un minut.

4

Se servesc in farfurii si se presara patrunjel tocat dupa gust.

Fettuccine AOP