File de crap cu legume la cuptor

AutorMari
DificultateÎncepător

Alegerea potrivita pentru o masa satioasa si sanatoasa, peste si legume la cuptor, cu vin alb si lamaie.

ShareSave
Randamente2 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 500 gr file crap sau orice alt peste
 4 cartofi medii
 1 ceapa
 1 morcov
 1 pastarnac
 1 bucata de telina de marimea unei rondele din orez expandat
 4 catei de usturoi
 4 felii de lamaie
 50 ml ulei de masline
 150 ml vin alb
 10 rosii cherry
 100 ml sos de rosii
 1 tsp are, piper si boia dulce
 1 tbsp patrunjel verde si usturoi verde tocate
 1 ardei gras rosu

Mod de preparare:

1

Spalati fileul de peste, apoi tamponati cu un servetele, pentru a lua excesul de apa. Taiati pestele in dimensiunile dorite.

2

Se curata cartofii, morcovul, pastarnacul, bucata de telina, ardeiul gras, ceapa si cateii de usturoi si apoi se spala.

3

Taiati juliene toate legumele curatate.

4

Condimentati legumele cu sare, piper, boia dulce si ulei de masline, amestecati si puneti totul intr-o tava, acoperita in preabil cu hartie de copt (dubla fata de dimensiunea tavii).

5

Puneti pestele taiat si condimentat cu sare si piper deasupra, adaugati restul usturoiului tocat felii peste peste, impreuna cu sosul de rosii si 2 linguri de ulei de masline.

6

Adaugati feliile de lamaie, rosiile cherry taiate in doua si vinul alb.

7

Colturile hartie de copt se aduc catre centru si se pun una peste alta (procedeul de la poale-n brau), avand grija ca totul sa fie acoperit, astfel incat pestele si legumele sa se gatesca in prima parte in aburi. Prindem colturile adunte in mijloc cu o scobitore si dam tava in cuptor (incalzit in prealabil), pentru 35 de minute la foc mediu.

8

Dupa cele 35 de minute, scoatem tava, aruncam scobitoarea si desfacem hartia de copt. Mai dam la cuptor pentru 10 minute, pentru a se rumeni usor.

9

Se toaca marunt cateva fire de patrunjel si 2 legaturi de usturoi verde si se adauga deasupra preparatului.

Ingrediente

 500 gr file crap sau orice alt peste
 4 cartofi medii
 1 ceapa
 1 morcov
 1 pastarnac
 1 bucata de telina de marimea unei rondele din orez expandat
 4 catei de usturoi
 4 felii de lamaie
 50 ml ulei de masline
 150 ml vin alb
 10 rosii cherry
 100 ml sos de rosii
 1 tsp are, piper si boia dulce
 1 tbsp patrunjel verde si usturoi verde tocate
 1 ardei gras rosu

Indicații

1

Spalati fileul de peste, apoi tamponati cu un servetele, pentru a lua excesul de apa. Taiati pestele in dimensiunile dorite.

2

Se curata cartofii, morcovul, pastarnacul, bucata de telina, ardeiul gras, ceapa si cateii de usturoi si apoi se spala.

3

Taiati juliene toate legumele curatate.

4

Condimentati legumele cu sare, piper, boia dulce si ulei de masline, amestecati si puneti totul intr-o tava, acoperita in preabil cu hartie de copt (dubla fata de dimensiunea tavii).

5

Puneti pestele taiat si condimentat cu sare si piper deasupra, adaugati restul usturoiului tocat felii peste peste, impreuna cu sosul de rosii si 2 linguri de ulei de masline.

6

Adaugati feliile de lamaie, rosiile cherry taiate in doua si vinul alb.

7

Colturile hartie de copt se aduc catre centru si se pun una peste alta (procedeul de la poale-n brau), avand grija ca totul sa fie acoperit, astfel incat pestele si legumele sa se gatesca in prima parte in aburi. Prindem colturile adunte in mijloc cu o scobitore si dam tava in cuptor (incalzit in prealabil), pentru 35 de minute la foc mediu.

8

Dupa cele 35 de minute, scoatem tava, aruncam scobitoarea si desfacem hartia de copt. Mai dam la cuptor pentru 10 minute, pentru a se rumeni usor.

9

Se toaca marunt cateva fire de patrunjel si 2 legaturi de usturoi verde si se adauga deasupra preparatului.

Note

File de crap cu legume la cuptor