Filé de crap în aluat de bere, decorat cu roşii cherry, servit cu lămâie, portocală şi mămăliguţă caldă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să rămână pe peşte.
Se prăjeşte, întâi cu pielea în jos, iar după ce prinde nuanţă aurie, se poate întoarce pe partea cealaltă.
Între timp, se pune la fiert apa cu sare pentru mămăligă. Când fierbe apa, se adaugă mălaiul în ploaie, până capătă consistență, ținând cont totuși că la fierbere se îngroaşă. Se lasă la fiert cam 20 minute (în funcţie timpul de fierbere se face mai subţire sau mai vârtoasă). Când începe să clocotească, se amestecă energic unul-două minute şi se ia focul.
Se decorează cu roşioare cherry. Se serveşte cu lămâie şi portocală, alături de mămăligă.
Poftă Bună!
Ingrediente
Indicații
Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să rămână pe peşte.
Se prăjeşte, întâi cu pielea în jos, iar după ce prinde nuanţă aurie, se poate întoarce pe partea cealaltă.
Între timp, se pune la fiert apa cu sare pentru mămăligă. Când fierbe apa, se adaugă mălaiul în ploaie, până capătă consistență, ținând cont totuși că la fierbere se îngroaşă. Se lasă la fiert cam 20 minute (în funcţie timpul de fierbere se face mai subţire sau mai vârtoasă). Când începe să clocotească, se amestecă energic unul-două minute şi se ia focul.
Se decorează cu roşioare cherry. Se serveşte cu lămâie şi portocală, alături de mămăligă.
Poftă Bună!