Filé de crap în aluat de bere, cu mămăligă

AutorAncutsa Cuisine
DificultateÎncepător

Filé de crap în aluat de bere, decorat cu roşii cherry, servit cu lămâie, portocală şi mămăliguţă caldă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 2 filé de crap
 200 ml bere
 150 gr făină
 1 ou
 sare
 Câteva felii de lămâie şi de portocală
 Câteva roşii cherry pentru decor
 1 l apă
 300 gr mălai

Mod de preparare:

1

Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să rămână pe peşte.

2

Se prăjeşte, întâi cu pielea în jos, iar după ce prinde nuanţă aurie, se poate întoarce pe partea cealaltă.

3

Între timp, se pune la fiert apa cu sare pentru mămăligă. Când fierbe apa, se adaugă mălaiul în ploaie, până capătă consistență, ținând cont totuși că la fierbere se îngroaşă. Se lasă la fiert cam 20 minute (în funcţie timpul de fierbere se face mai subţire sau mai vârtoasă). Când începe să clocotească, se amestecă energic unul-două minute şi se ia focul.

4

Se decorează cu roşioare cherry. Se serveşte cu lămâie şi portocală, alături de mămăligă.
Poftă Bună!

Ingrediente

 2 filé de crap
 200 ml bere
 150 gr făină
 1 ou
 sare
 Câteva felii de lămâie şi de portocală
 Câteva roşii cherry pentru decor
 1 l apă
 300 gr mălai

Indicații

1

Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin aluat. Aluatul trebuie să fie mai gros ca să rămână pe peşte.

2

Se prăjeşte, întâi cu pielea în jos, iar după ce prinde nuanţă aurie, se poate întoarce pe partea cealaltă.

3

Între timp, se pune la fiert apa cu sare pentru mămăligă. Când fierbe apa, se adaugă mălaiul în ploaie, până capătă consistență, ținând cont totuși că la fierbere se îngroaşă. Se lasă la fiert cam 20 minute (în funcţie timpul de fierbere se face mai subţire sau mai vârtoasă). Când începe să clocotească, se amestecă energic unul-două minute şi se ia focul.

4

Se decorează cu roşioare cherry. Se serveşte cu lămâie şi portocală, alături de mămăligă.
Poftă Bună!

Filé de crap în aluat de bere, cu mămăligă