fbpx

File de șalău de Nil marinat

AvatarAutorAdi
DificultateÎncepător

Peștele este un aliment sănătos care ar trebui inclus in meniu măcar odată pe săptămână. Desi poate nu e un aliment pe placul tuturor, cu siguranță șalăul de Nil marinat vă va încânta papilele gustative. Această rețetă este una simplă și foarte gustoasă. Odată încercată, poate vă va convinge să introduceți peștele în meniul săptămânal.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire2 oreTimp Total2 ore 10 mins

Ingrediente:

 1 File șalău de Nil
 3 Lămâi
 6 Căței de usturoi
 50 ml Ulei de măsline
 Sare
 Piper
 Busuioc (poate fi și uscat)
 Oregano proaspăt/uscat

Mod de preparare:

1

Se stoarce zeama de la lămâi și se amestecă cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, busuioc și oregano.

2

Peștele se condimentează cu sare și piper și se adaugă peste marinadă pentru minim 2 ore.

3

După cele 2 ore, peștele se pune la cuptor la 200°, într-o tavă acoperita cu folie de aluminiu timp de 20 de minute. După cele 20 de minute, se ia folia de aluminiu și se mai lasă peștele la cuptor pentru inca 10-15 minute. Se servește alaturi de o salată.

Ingrediente

 1 File șalău de Nil
 3 Lămâi
 6 Căței de usturoi
 50 ml Ulei de măsline
 Sare
 Piper
 Busuioc (poate fi și uscat)
 Oregano proaspăt/uscat

Direcții

1

Se stoarce zeama de la lămâi și se amestecă cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, busuioc și oregano.

2

Peștele se condimentează cu sare și piper și se adaugă peste marinadă pentru minim 2 ore.

3

După cele 2 ore, peștele se pune la cuptor la 200°, într-o tavă acoperita cu folie de aluminiu timp de 20 de minute. După cele 20 de minute, se ia folia de aluminiu și se mai lasă peștele la cuptor pentru inca 10-15 minute. Se servește alaturi de o salată.

File de șalău de Nil marinat