Fish and chips

AutorRuxfoodie
DificultateIntermediar

Un peste delicios alb , intr-un aluat pufos servit cu cartofi super crocanti.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total55 minute

Ingrediente:

 4 File de cod negru (sau alb)
 4 Cartofi
 1 Lamaie
Pentru aluat:
 1 ½ mg Faina
 1 mg bere
 3 oua
 sucul de la o lamaie
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

Se condimenteaza file-urile de peste cu sare si piper si feliaza cartofii in bucati mari.

2

Intr-un bol pregatim aluatul:incepe prin a amesteca faina cu ouale, pe urma adauga si cana de bere pana se formeaza un aluat cu o consistenta asemanatoare cu cea de iaurt, condimenteaza si adauga si sucul de lamaie.

3

Pre-incalzeste fripteuza la 200 de grade.

4

Trece pe rand cate un file in aluat pana este acoperit in intregime, pune-l incet in uleiul incins,in 5-6 minute va capata o culoare aurie ceea ce inseamna ca este facut.

5

Dupa ce s-a u facut fileurile poti parji si cartofii cu aceeasi metoda. (Sau in cuptor).

6

Serveste cu suc de lamaie si mujdei.

Ingrediente

 4 File de cod negru (sau alb)
 4 Cartofi
 1 Lamaie
Pentru aluat:
 1 ½ mg Faina
 1 mg bere
 3 oua
 sucul de la o lamaie
 sare
 piper

Indicații

1

Se condimenteaza file-urile de peste cu sare si piper si feliaza cartofii in bucati mari.

2

Intr-un bol pregatim aluatul:incepe prin a amesteca faina cu ouale, pe urma adauga si cana de bere pana se formeaza un aluat cu o consistenta asemanatoare cu cea de iaurt, condimenteaza si adauga si sucul de lamaie.

3

Pre-incalzeste fripteuza la 200 de grade.

4

Trece pe rand cate un file in aluat pana este acoperit in intregime, pune-l incet in uleiul incins,in 5-6 minute va capata o culoare aurie ceea ce inseamna ca este facut.

5

Dupa ce s-a u facut fileurile poti parji si cartofii cu aceeasi metoda. (Sau in cuptor).

6

Serveste cu suc de lamaie si mujdei.

Fish and chips