fbpx

Flan cu vanilie

AutorCameliaAndrei
DificultateAvansat

Desert franțuzesc.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp Total2 ore

Ingrediente:

Aluat tarta - forma 18 cm
 150 g Faina
 15 g Faina migdale
 30 g Zahar pudra
 ½ linguriță(e) Sare
 85 g Unt rece
 1 Ou
 1 Plic vanilie
Crema
 325 ml Lapte
 100 g Smântâna pentru frisca
 1 Plic vanilie
 80 g Oua
 60 g Zahar
 40 g Amidon
 1 g Sare

Mod de preparare:

Aluatul de tarta
1

Combinati ingredientele uscate in vasul mixerului, apoi adaugati untul rece.

2

Mixati cu paleta pana obtineti un amestec nisipos.

3

Adaugati oul si vanilia si mixati doar pana la omogenizarea aluatului.

4

Formati un disc si infoliati, dand la frigider minim 4 ore pentru a se inchega bine.

5

Intindeti aluatul la 2-3mm grosime si asezati-l in forma de flan - eu am folosit un inel de tort de 18cm diametru si 4cm inaltime.

6

Odata pus aluatul in forma, presati bine marginile, apoi dati la congelator.

Crema
7

Incalziti laptele cu smantana si pastaile de vanilia desfacute pana la infierbantare, apoi dati deoparte si acoperiti cu folie 10 minute pentru a infuza.

8

Intre timp, amestecati galbenusul cu zaharul, apoi adaugati amidonul si sarea.

9

Turnati in fir subtire laptele cald, apoi intoarceti totul pe foc si gatiti pana la ingrosare.

10

Transferati intr-un bol curat - nu scoateti acum pastaile, ci lasati-le sa isi infuzeze toata aroma, le veti scoate mai tarziu - apoi raciti complet.

11

Remixati crema pentru a deveni cremoasa apoi posati-o in coaja de flan congelata.

12

Coaceti-le impreuna la 175C pentru 15 minute, apoi reduceti temperatura la 160C pentru inca 30 minute.

Raciti inainte de a felia.

Ingrediente

Aluat tarta - forma 18 cm
 150 g Faina
 15 g Faina migdale
 30 g Zahar pudra
 ½ linguriță(e) Sare
 85 g Unt rece
 1 Ou
 1 Plic vanilie
Crema
 325 ml Lapte
 100 g Smântâna pentru frisca
 1 Plic vanilie
 80 g Oua
 60 g Zahar
 40 g Amidon
 1 g Sare

Direcții

Aluatul de tarta
1

Combinati ingredientele uscate in vasul mixerului, apoi adaugati untul rece.

2

Mixati cu paleta pana obtineti un amestec nisipos.

3

Adaugati oul si vanilia si mixati doar pana la omogenizarea aluatului.

4

Formati un disc si infoliati, dand la frigider minim 4 ore pentru a se inchega bine.

5

Intindeti aluatul la 2-3mm grosime si asezati-l in forma de flan - eu am folosit un inel de tort de 18cm diametru si 4cm inaltime.

6

Odata pus aluatul in forma, presati bine marginile, apoi dati la congelator.

Crema
7

Incalziti laptele cu smantana si pastaile de vanilia desfacute pana la infierbantare, apoi dati deoparte si acoperiti cu folie 10 minute pentru a infuza.

8

Intre timp, amestecati galbenusul cu zaharul, apoi adaugati amidonul si sarea.

9

Turnati in fir subtire laptele cald, apoi intoarceti totul pe foc si gatiti pana la ingrosare.

10

Transferati intr-un bol curat - nu scoateti acum pastaile, ci lasati-le sa isi infuzeze toata aroma, le veti scoate mai tarziu - apoi raciti complet.

11

Remixati crema pentru a deveni cremoasa apoi posati-o in coaja de flan congelata.

12

Coaceti-le impreuna la 175C pentru 15 minute, apoi reduceti temperatura la 160C pentru inca 30 minute.

Raciti inainte de a felia.

Flan cu vanilie