Desert franțuzesc.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Combinati ingredientele uscate in vasul mixerului, apoi adaugati untul rece.
Mixati cu paleta pana obtineti un amestec nisipos.
Adaugati oul si vanilia si mixati doar pana la omogenizarea aluatului.
Formati un disc si infoliati, dand la frigider minim 4 ore pentru a se inchega bine.
Intindeti aluatul la 2-3mm grosime si asezati-l in forma de flan - eu am folosit un inel de tort de 18cm diametru si 4cm inaltime.
Odata pus aluatul in forma, presati bine marginile, apoi dati la congelator.
Incalziti laptele cu smantana si pastaile de vanilia desfacute pana la infierbantare, apoi dati deoparte si acoperiti cu folie 10 minute pentru a infuza.
Intre timp, amestecati galbenusul cu zaharul, apoi adaugati amidonul si sarea.
Turnati in fir subtire laptele cald, apoi intoarceti totul pe foc si gatiti pana la ingrosare.
Transferati intr-un bol curat - nu scoateti acum pastaile, ci lasati-le sa isi infuzeze toata aroma, le veti scoate mai tarziu - apoi raciti complet.
Remixati crema pentru a deveni cremoasa apoi posati-o in coaja de flan congelata.
Coaceti-le impreuna la 175C pentru 15 minute, apoi reduceti temperatura la 160C pentru inca 30 minute.
Raciti inainte de a felia.
Ingrediente
Indicații
Combinati ingredientele uscate in vasul mixerului, apoi adaugati untul rece.
Mixati cu paleta pana obtineti un amestec nisipos.
Adaugati oul si vanilia si mixati doar pana la omogenizarea aluatului.
Formati un disc si infoliati, dand la frigider minim 4 ore pentru a se inchega bine.
Intindeti aluatul la 2-3mm grosime si asezati-l in forma de flan - eu am folosit un inel de tort de 18cm diametru si 4cm inaltime.
Odata pus aluatul in forma, presati bine marginile, apoi dati la congelator.
Incalziti laptele cu smantana si pastaile de vanilia desfacute pana la infierbantare, apoi dati deoparte si acoperiti cu folie 10 minute pentru a infuza.
Intre timp, amestecati galbenusul cu zaharul, apoi adaugati amidonul si sarea.
Turnati in fir subtire laptele cald, apoi intoarceti totul pe foc si gatiti pana la ingrosare.
Transferati intr-un bol curat - nu scoateti acum pastaile, ci lasati-le sa isi infuzeze toata aroma, le veti scoate mai tarziu - apoi raciti complet.
Remixati crema pentru a deveni cremoasa apoi posati-o in coaja de flan congelata.
Coaceti-le impreuna la 175C pentru 15 minute, apoi reduceti temperatura la 160C pentru inca 30 minute.
Raciti inainte de a felia.