Focaccia cu gorgonzola și nuci pecan

AutorFlavor Tailors
DificultateAvansat

Am meșteșugit o rețetă italiană de focaccia, „croită” cu brânză franțuzească gorgonzola și accesorizată cu nuci pecan. Rezultatul: în 5 minute a dispărut toată din farfurie!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 25 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total2 ore 45 minute

Ingrediente:

Aluat
 600 gr făină de spelta albă
 2 tsp sare
 20 gr drojdie
 2 tsp zahăr
 160 ml apă călduță
 55 ml ulei de măsline
 200 ml apă călduță
Topping
 55 ml ulei de măsline
 30 ml apă
 100 gr brânză gorgonzola
 50 gr nuci pecan
 oregano după gust

Mod de preparare:

1

Amestecă zahărul și drojdia într-un bol și adaugă 160 ml apă călduță, iar apoi golește peste făina de spelta și adaugă sarea, uleiul de măsline și cei 200 ml de apă călduță. Amestecă cu o lingură de lemn până se omogenizează și golește aluatul pe un blat și frământă-l puțin până devine elastic.

2

Unge un bol cu ulei de măsline, pune aluatul în bol și acoperă-l cu un prosop ud, să crească și să-și dubleze volumul (minim o oră).

3

Unge un blat cu ulei de măsline și mai frământă puțin aluatul, întinde-l apoi în formă dreptunghiulară și împătură-l în trei pe lungime și apoi fâșia rămasă încă odată în 3. Mai lasă-l încă 30 de minute la dospit în bol.

4

Presară ulei de măsline într-o tavă și întinde aluatul cu mâna, întorcându-l de pe o parte pe alta, să absoarbă ulei. Fă mici adâncituri cu ajutorul degetelor și apoi lasă aluatul să se mai odihnească pentru 30 de minute.

5

Amestecă 55 ml ulei de măsline cu 30 ml apă și, cu ajutorul unei pensule, unge aluatul, iar apoi apasă nucile pecan în aluat, presară gorgonzola și oregano.

6

Dă focaccia la cuptor, la 200 °C, pentru aproximativ 20 de minute, până prinde o crustă maronie.

Ingrediente

Aluat
 600 gr făină de spelta albă
 2 tsp sare
 20 gr drojdie
 2 tsp zahăr
 160 ml apă călduță
 55 ml ulei de măsline
 200 ml apă călduță
Topping
 55 ml ulei de măsline
 30 ml apă
 100 gr brânză gorgonzola
 50 gr nuci pecan
 oregano după gust

Indicații

1

Amestecă zahărul și drojdia într-un bol și adaugă 160 ml apă călduță, iar apoi golește peste făina de spelta și adaugă sarea, uleiul de măsline și cei 200 ml de apă călduță. Amestecă cu o lingură de lemn până se omogenizează și golește aluatul pe un blat și frământă-l puțin până devine elastic.

2

Unge un bol cu ulei de măsline, pune aluatul în bol și acoperă-l cu un prosop ud, să crească și să-și dubleze volumul (minim o oră).

3

Unge un blat cu ulei de măsline și mai frământă puțin aluatul, întinde-l apoi în formă dreptunghiulară și împătură-l în trei pe lungime și apoi fâșia rămasă încă odată în 3. Mai lasă-l încă 30 de minute la dospit în bol.

4

Presară ulei de măsline într-o tavă și întinde aluatul cu mâna, întorcându-l de pe o parte pe alta, să absoarbă ulei. Fă mici adâncituri cu ajutorul degetelor și apoi lasă aluatul să se mai odihnească pentru 30 de minute.

5

Amestecă 55 ml ulei de măsline cu 30 ml apă și, cu ajutorul unei pensule, unge aluatul, iar apoi apasă nucile pecan în aluat, presară gorgonzola și oregano.

6

Dă focaccia la cuptor, la 200 °C, pentru aproximativ 20 de minute, până prinde o crustă maronie.

Note

Focaccia cu gorgonzola și nuci pecan