fbpx

Focaccia cu gorgonzola și nuci pecan

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateAvansat

Am meșteșugit o rețetă italiană de focaccia, „croită” cu brânză franțuzească gorgonzola și accesorizată cu nuci pecan. Rezultatul: în 5 minute a dispărut toată din farfurie!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare2 ore 25 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total2 ore 45 mins

Ingrediente:

Aluat
 600 g făină de spelta albă
 2 linguriță(e) sare
 20 g drojdie
 2 linguriță(e) zahăr
 160 ml apă călduță
 55 ml ulei de măsline
 200 ml apă călduță
Topping
 55 ml ulei de măsline
 30 ml apă
 100 g brânză gorgonzola
 50 g nuci pecan
 oregano după gust

Mod de preparare:

1

Amestecă zahărul și drojdia într-un bol și adaugă 160 ml apă călduță, iar apoi golește peste făina de spelta și adaugă sarea, uleiul de măsline și cei 200 ml de apă călduță. Amestecă cu o lingură de lemn până se omogenizează și golește aluatul pe un blat și frământă-l puțin până devine elastic.

2

Unge un bol cu ulei de măsline, pune aluatul în bol și acoperă-l cu un prosop ud, să crească și să-și dubleze volumul (minim o oră).

3

Unge un blat cu ulei de măsline și mai frământă puțin aluatul, întinde-l apoi în formă dreptunghiulară și împătură-l în trei pe lungime și apoi fâșia rămasă încă odată în 3. Mai lasă-l încă 30 de minute la dospit în bol.

4

Presară ulei de măsline într-o tavă și întinde aluatul cu mâna, întorcându-l de pe o parte pe alta, să absoarbă ulei. Fă mici adâncituri cu ajutorul degetelor și apoi lasă aluatul să se mai odihnească pentru 30 de minute.

5

Amestecă 55 ml ulei de măsline cu 30 ml apă și, cu ajutorul unei pensule, unge aluatul, iar apoi apasă nucile pecan în aluat, presară gorgonzola și oregano.

6

Dă focaccia la cuptor, la 200 °C, pentru aproximativ 20 de minute, până prinde o crustă maronie.

Ingrediente

Aluat
 600 g făină de spelta albă
 2 linguriță(e) sare
 20 g drojdie
 2 linguriță(e) zahăr
 160 ml apă călduță
 55 ml ulei de măsline
 200 ml apă călduță
Topping
 55 ml ulei de măsline
 30 ml apă
 100 g brânză gorgonzola
 50 g nuci pecan
 oregano după gust

Direcții

1

Amestecă zahărul și drojdia într-un bol și adaugă 160 ml apă călduță, iar apoi golește peste făina de spelta și adaugă sarea, uleiul de măsline și cei 200 ml de apă călduță. Amestecă cu o lingură de lemn până se omogenizează și golește aluatul pe un blat și frământă-l puțin până devine elastic.

2

Unge un bol cu ulei de măsline, pune aluatul în bol și acoperă-l cu un prosop ud, să crească și să-și dubleze volumul (minim o oră).

3

Unge un blat cu ulei de măsline și mai frământă puțin aluatul, întinde-l apoi în formă dreptunghiulară și împătură-l în trei pe lungime și apoi fâșia rămasă încă odată în 3. Mai lasă-l încă 30 de minute la dospit în bol.

4

Presară ulei de măsline într-o tavă și întinde aluatul cu mâna, întorcându-l de pe o parte pe alta, să absoarbă ulei. Fă mici adâncituri cu ajutorul degetelor și apoi lasă aluatul să se mai odihnească pentru 30 de minute.

5

Amestecă 55 ml ulei de măsline cu 30 ml apă și, cu ajutorul unei pensule, unge aluatul, iar apoi apasă nucile pecan în aluat, presară gorgonzola și oregano.

6

Dă focaccia la cuptor, la 200 °C, pentru aproximativ 20 de minute, până prinde o crustă maronie.

Focaccia cu gorgonzola și nuci pecan