Focaccia cu măsline și rozmarin

AutorFlavor Tailors
DificultateAvansat

Vă propun să croiți o rețetă de focaccia cu aer mediteranian, presărată cu măsline, rozmarin, sare și fulgi de chili. Știu, trebuie să stea mult la dospit și durează mai mult până e gata, dar merită tot efortul. E foarte gustoasă!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total3 ore

Ingrediente:

 600 gr făină
 2 tsp sare
 30 gr drojdie
 2 tsp zahăr
 160 ml apă călduță
 55 ml ulei de măsline
 200 ml apă călduță
 55 ml ulei de măsline
 30 ml apă
 100 gr măsline verzi
 o crenguță de rozmarin
 fulgi de chili
 1 tsp sare grunjoasă

Mod de preparare:

1

Amestecă zahărul și drojdia într-un bol și adaugă apă călduță, iar apoi golește peste făina de spelta și adaugă sarea, uleiul de măsline și cei 200 ml de apă călduță. Amestecă cu o lingură de lemn până se omogenizează și golește aluatul pe un blat și frământă-l puțin până devine elastic.

2

Unge un bol cu ulei de măsline, pune aluatul în bol și acoperă-l cu un prosop ud, să crească și să-și dubleze volumul (minim o oră).

3

Unge un blat cu ulei de măsline și mai frământă puțin aluatul, întinde-l apoi în formă dreptunghiulară și împătură-l în trei pe lungime și apoi fâșia rămasă încă odată în 3. Mai lasă-l încă 30 de minute la dospit în bol.

4

Presară ulei de măsline într-o tavă și întinde aluatul cu mâna, întorcându-l de pe o parte pe alta, să absoarbă ulei. Fă mici adâncituri cu ajutorul degetelor și apoi lasă aluatul să se mai odihnească pentru 30 de minute.

5

Amestecă uleiul de măsline cu apa și, cu ajutorul unei pensule, unge aluatul, iar apoi apasă măslinele verzi în aluat, presară rozmarin, sare și fulgi de chili.

6

Dă focaccia la cuptor, la 200 °C, pentru aproximativ 30 de minute, până prinde o crustă maronie.

Ingrediente

 600 gr făină
 2 tsp sare
 30 gr drojdie
 2 tsp zahăr
 160 ml apă călduță
 55 ml ulei de măsline
 200 ml apă călduță
 55 ml ulei de măsline
 30 ml apă
 100 gr măsline verzi
 o crenguță de rozmarin
 fulgi de chili
 1 tsp sare grunjoasă

Indicații

1

Amestecă zahărul și drojdia într-un bol și adaugă apă călduță, iar apoi golește peste făina de spelta și adaugă sarea, uleiul de măsline și cei 200 ml de apă călduță. Amestecă cu o lingură de lemn până se omogenizează și golește aluatul pe un blat și frământă-l puțin până devine elastic.

2

Unge un bol cu ulei de măsline, pune aluatul în bol și acoperă-l cu un prosop ud, să crească și să-și dubleze volumul (minim o oră).

3

Unge un blat cu ulei de măsline și mai frământă puțin aluatul, întinde-l apoi în formă dreptunghiulară și împătură-l în trei pe lungime și apoi fâșia rămasă încă odată în 3. Mai lasă-l încă 30 de minute la dospit în bol.

4

Presară ulei de măsline într-o tavă și întinde aluatul cu mâna, întorcându-l de pe o parte pe alta, să absoarbă ulei. Fă mici adâncituri cu ajutorul degetelor și apoi lasă aluatul să se mai odihnească pentru 30 de minute.

5

Amestecă uleiul de măsline cu apa și, cu ajutorul unei pensule, unge aluatul, iar apoi apasă măslinele verzi în aluat, presară rozmarin, sare și fulgi de chili.

6

Dă focaccia la cuptor, la 200 °C, pentru aproximativ 30 de minute, până prinde o crustă maronie.

Note

Focaccia cu măsline și rozmarin