Crocantă la exterior și pufoasă în interior.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se adaugă făina cu sarea într-un bol. Separat dizolvăm drojdia în 2-3 linguri de apă.
Amestecăm uleiul cu apa călduță, o linguriță de miere și turnăm tot în bolul cu făină, după care punem drojdia și amestecăm până obținem un aluat puțin lipicios. Îl acoperim și îl lăsăm la odihnit 30 de minute.
După ce s-a scurs timpul îl frământăm până obținem un aluat moale dar nelipicios, cu foarte puțină faină dacă mai este nevoie.
Tapetăm tava cu ulei de măsline și apoi așezăm aluatul ușor aplatizat în tavă dupa care îl întoarcem pe cealaltă parte astfel încât ambele părți să fie unse cu ulei și îl mai lăsăm 30 de minute asa.
După care începem să aplatizăm aluatul cu palmele în toată tava. Facem mici gropițe cu vârfurile degetelor având grija să apăsăm aluatul până atingem fundul tăvii.
Amestecam uleiul cu apa și ungem focaccia pe toată suprafața. Presărăm sarea, punem roșiile, rozmarinul și o lăsăm la odihnit pentru 30 de minute.
Preîncălzim cuptorul la 200˚C și o coacem timp de 15-20 de minute.
Ingrediente
Indicații
Se adaugă făina cu sarea într-un bol. Separat dizolvăm drojdia în 2-3 linguri de apă.
Amestecăm uleiul cu apa călduță, o linguriță de miere și turnăm tot în bolul cu făină, după care punem drojdia și amestecăm până obținem un aluat puțin lipicios. Îl acoperim și îl lăsăm la odihnit 30 de minute.
După ce s-a scurs timpul îl frământăm până obținem un aluat moale dar nelipicios, cu foarte puțină faină dacă mai este nevoie.
Tapetăm tava cu ulei de măsline și apoi așezăm aluatul ușor aplatizat în tavă dupa care îl întoarcem pe cealaltă parte astfel încât ambele părți să fie unse cu ulei și îl mai lăsăm 30 de minute asa.
După care începem să aplatizăm aluatul cu palmele în toată tava. Facem mici gropițe cu vârfurile degetelor având grija să apăsăm aluatul până atingem fundul tăvii.
Amestecam uleiul cu apa și ungem focaccia pe toată suprafața. Presărăm sarea, punem roșiile, rozmarinul și o lăsăm la odihnit pentru 30 de minute.
Preîncălzim cuptorul la 200˚C și o coacem timp de 15-20 de minute.