fbpx

Focaccia cu roșii și rozmarin

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

Crocantă la exterior și pufoasă în interior.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 20 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total1 oră 40 mins

Ingrediente:

Pentru aluat :
 460 g făină
 7 g drojdie uscată
 300 ml apă
 35 ml ulei de măsline de bună calitate
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) miere
Pentru uns :
 4 ulei de măsline de bună calitate
 4 apă
Opțional :
 roșii
 rozmarin
 sare grunjoasă

Mod de preparare:

1

Se adaugă făina cu sarea într-un bol. Separat dizolvăm drojdia în 2-3 linguri de apă.

2

Amestecăm uleiul cu apa călduță, o linguriță de miere și turnăm tot în bolul cu făină, după care punem drojdia și amestecăm până obținem un aluat puțin lipicios. Îl acoperim și îl lăsăm la odihnit 30 de minute.

3

După ce s-a scurs timpul îl frământăm până obținem un aluat moale dar nelipicios, cu foarte puțină faină dacă mai este nevoie.

4

Tapetăm tava cu ulei de măsline și apoi așezăm aluatul ușor aplatizat în tavă dupa care îl întoarcem pe cealaltă parte astfel încât ambele părți să fie unse cu ulei și îl mai lăsăm 30 de minute asa.

5

După care începem să aplatizăm aluatul cu palmele în toată tava. Facem mici gropițe cu vârfurile degetelor având grija să apăsăm aluatul până atingem fundul tăvii.

6

Amestecam uleiul cu apa și ungem focaccia pe toată suprafața. Presărăm sarea, punem roșiile, rozmarinul și o lăsăm la odihnit pentru 30 de minute.

7

Preîncălzim cuptorul la 200˚C și o coacem timp de 15-20 de minute.

Ingrediente

Pentru aluat :
 460 g făină
 7 g drojdie uscată
 300 ml apă
 35 ml ulei de măsline de bună calitate
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) miere
Pentru uns :
 4 ulei de măsline de bună calitate
 4 apă
Opțional :
 roșii
 rozmarin
 sare grunjoasă

Direcții

1

Se adaugă făina cu sarea într-un bol. Separat dizolvăm drojdia în 2-3 linguri de apă.

2

Amestecăm uleiul cu apa călduță, o linguriță de miere și turnăm tot în bolul cu făină, după care punem drojdia și amestecăm până obținem un aluat puțin lipicios. Îl acoperim și îl lăsăm la odihnit 30 de minute.

3

După ce s-a scurs timpul îl frământăm până obținem un aluat moale dar nelipicios, cu foarte puțină faină dacă mai este nevoie.

4

Tapetăm tava cu ulei de măsline și apoi așezăm aluatul ușor aplatizat în tavă dupa care îl întoarcem pe cealaltă parte astfel încât ambele părți să fie unse cu ulei și îl mai lăsăm 30 de minute asa.

5

După care începem să aplatizăm aluatul cu palmele în toată tava. Facem mici gropițe cu vârfurile degetelor având grija să apăsăm aluatul până atingem fundul tăvii.

6

Amestecam uleiul cu apa și ungem focaccia pe toată suprafața. Presărăm sarea, punem roșiile, rozmarinul și o lăsăm la odihnit pentru 30 de minute.

7

Preîncălzim cuptorul la 200˚C și o coacem timp de 15-20 de minute.

Focaccia cu roșii și rozmarin