Focaccia cu usturoi

AutorHometown_flavours
DificultateÎncepător

Focaccia cu usturoi si patrunjel.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total2 ore

Ingrediente:

 600 gr faina
 1 tsp zahar
 7 gr drojdie uscata
 10 gr sare
 350 ml apa
 1 legatura patrunjel
 1 capatana de usturoi
 60 ml ulei de masline

Mod de preparare:

1

Intr-un recipient se amesteca apa cu drojdia si cu zaharul si se lasa 5 minute pana apar primele bule. Intre timp, intr-un vas incapator se amesteca sarea si faina.

2

Cand drojdia s-a activat, o turnam peste faina, putin cate putin pana incorporam toata apa in faina. La sfarsit adaugam 30 ml de ulei si framantam pana rezulta un aluat omogen si putin lipicios.

3

Lasam aluatul la dospit o ora la temperatura camerei.

4

Cand aluatul si-a dublat volumul, il transferam intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Intindem aluatul pana cand acoperim toata suprafata tavii si mai lasam aluatul la dospit 30 de minute. Intre timp preincalzim cuptorul la 180˚C.

5

In timpul in care aluatul sta la dospit in tava, ne ocupam de amestecul cu care o sa ungem focaccia.
Intr-un bol punem restul de ulei de masline, patrunjelul tocat si usturoiul dat prin razatoare.

6

Dupa ce aluatul a dospit, ungem suprafata foccaciei cu amestecul facut mai devreme cu ajutorul unei pensule.

7

Bagam focaccia la cuptor pentru 30-40 de min la 180˚C sau pana se rumeneste.

Ingrediente

 600 gr faina
 1 tsp zahar
 7 gr drojdie uscata
 10 gr sare
 350 ml apa
 1 legatura patrunjel
 1 capatana de usturoi
 60 ml ulei de masline

Indicații

1

Intr-un recipient se amesteca apa cu drojdia si cu zaharul si se lasa 5 minute pana apar primele bule. Intre timp, intr-un vas incapator se amesteca sarea si faina.

2

Cand drojdia s-a activat, o turnam peste faina, putin cate putin pana incorporam toata apa in faina. La sfarsit adaugam 30 ml de ulei si framantam pana rezulta un aluat omogen si putin lipicios.

3

Lasam aluatul la dospit o ora la temperatura camerei.

4

Cand aluatul si-a dublat volumul, il transferam intr-o tava unsa in prealabil cu ulei. Intindem aluatul pana cand acoperim toata suprafata tavii si mai lasam aluatul la dospit 30 de minute. Intre timp preincalzim cuptorul la 180˚C.

5

In timpul in care aluatul sta la dospit in tava, ne ocupam de amestecul cu care o sa ungem focaccia.
Intr-un bol punem restul de ulei de masline, patrunjelul tocat si usturoiul dat prin razatoare.

6

Dupa ce aluatul a dospit, ungem suprafata foccaciei cu amestecul facut mai devreme cu ajutorul unei pensule.

7

Bagam focaccia la cuptor pentru 30-40 de min la 180˚C sau pana se rumeneste.

Focaccia cu usturoi