Foccacia

AutorRoxana
DificultateIntermediar

O reteta care pare dificila, insa finalul e suuper gustos!

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 50 minute

Ingrediente:

 400 gr faina
 ½ tbsp sare
 300 ml apa calduta
 ¼ tsp drojdie uscata
 8 gr miere
 25 gr ulei de masline

Mod de preparare:

1

Amestecam bine toate ingredientele si formam o coca moale, nelipicioasa, pe care o lasam peste noapte, la temperatura camerei(trebuie sa stea 12 ore ).

2

A doua zi ungem o tava cu 2 linguri de ulei de masline si punem aluatul in tava. Punem 1 lingura de masline si intindem bine aluatul. Il lasam acoperit 30 de minute. Dupa 30 de minute facem un amestec de 3 g fulgi de sare si 40 ml apa. Facem niste gauri in aluat cu ajutorul degetelor si apoi turnam amestecul peste si il lasam la odihnit inca 45 de minute.

3

Incalzim cuptorul la 235 de grade. Dupa ce expira cele 45 de minute, presuram fulgi de sare si dam la cuptor pentru 25 de minute. Dupe ce e gata, mai adaugam 2 linguri de ulei de masline si o lasam 5 minute sa se racoreasca.

Spor la gatit si pofta buna! 🙂

Ingrediente

 400 gr faina
 ½ tbsp sare
 300 ml apa calduta
 ¼ tsp drojdie uscata
 8 gr miere
 25 gr ulei de masline

Indicații

1

Amestecam bine toate ingredientele si formam o coca moale, nelipicioasa, pe care o lasam peste noapte, la temperatura camerei(trebuie sa stea 12 ore ).

2

A doua zi ungem o tava cu 2 linguri de ulei de masline si punem aluatul in tava. Punem 1 lingura de masline si intindem bine aluatul. Il lasam acoperit 30 de minute. Dupa 30 de minute facem un amestec de 3 g fulgi de sare si 40 ml apa. Facem niste gauri in aluat cu ajutorul degetelor si apoi turnam amestecul peste si il lasam la odihnit inca 45 de minute.

3

Incalzim cuptorul la 235 de grade. Dupa ce expira cele 45 de minute, presuram fulgi de sare si dam la cuptor pentru 25 de minute. Dupe ce e gata, mai adaugam 2 linguri de ulei de masline si o lasam 5 minute sa se racoreasca.

Spor la gatit si pofta buna! 🙂

Foccacia