Când ai chef de ceva dulce, încearcă acest foietaj cu mere și nuci, rumenite înainte la cuptor, apoi pudrat cu zahăr cu aromă de rom. Are un gust special, de sărbători.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Aluatul foietaj se lasă la dezghețat la temperatura camerei. Dintr-un pachet ce conține două bucăți de foietaj, eu am folosit una și jumătate.
Miezurile de nucă se rumenesc la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10 min, se lasă la răcit și se dau la mașina de măcinat nuca.
Se desface aluatul, se așază într-o tavă de copt pregatită cu hârtie de copt, iar surplusul de aluat se taie și se păstreaza deoparte.
Se dau merele pe răzătoare. Într-o crăticioară, se călesc merele, pe foc mic, până se înmoaie. Se adaugă și îndulcitorul și se amestecă bine. Când sunt fierte, se dau de pe foc, se adaugă scorțișoară și se amestecă. Se lasă la răcit.
Se presară nuca macinată în strat subțire, se repartizează uniform merele călite, după care se mai presară un strat cu nucă.
Din aluatul ramas se decupează brăduți cu o forma de patiserie, dar și alte modele folosind șabloane. Se unge cu oul bătut și se dă la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenește.
Sugestie de servire: cand s-a răcit, se pudrează cu zahăr cu aroma de rom, care îi dă o aromă aparte.
Ingrediente
Indicații
Aluatul foietaj se lasă la dezghețat la temperatura camerei. Dintr-un pachet ce conține două bucăți de foietaj, eu am folosit una și jumătate.
Miezurile de nucă se rumenesc la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10 min, se lasă la răcit și se dau la mașina de măcinat nuca.
Se desface aluatul, se așază într-o tavă de copt pregatită cu hârtie de copt, iar surplusul de aluat se taie și se păstreaza deoparte.
Se dau merele pe răzătoare. Într-o crăticioară, se călesc merele, pe foc mic, până se înmoaie. Se adaugă și îndulcitorul și se amestecă bine. Când sunt fierte, se dau de pe foc, se adaugă scorțișoară și se amestecă. Se lasă la răcit.
Se presară nuca macinată în strat subțire, se repartizează uniform merele călite, după care se mai presară un strat cu nucă.
Din aluatul ramas se decupează brăduți cu o forma de patiserie, dar și alte modele folosind șabloane. Se unge cu oul bătut și se dă la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenește.
Sugestie de servire: cand s-a răcit, se pudrează cu zahăr cu aroma de rom, care îi dă o aromă aparte.