Foietaj vegan cu ciuperci si spanac

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

O reteta vegana, simpla si foarte gustoasa.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 150 gr crema de branza din caju
 50 gr ricotta din caju
 500 gr ciuperci champignon
 500 gr baby spanac
 800 gr aluat de foietaj
 1 legatura patrunjel
 1 tsp cimbru
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 ½ tsp chili
 2 drojdie inactiva
 1 lamaie

Mod de preparare:

1

Punem ciupercile la călit în ulei de măsline,timp de 10 minute, la foc mediu.

2

După ce s-au călit, adăugăm sarea, piperul, 3 căței de usturoi tăiat mărunt, pătrunjelul și 250 g de spanac și călim pentru încă 3-5 minute.

3

Tăiem aluatul de foietaj în forme pătrate egale și le așezăm pe o tavă cu folie pentru gătit; acestea se ung în mijloc cu cremă de branză din caju natur, după care adăugăm peste fiecare o lingură de ciuperci.

4

Presărăm drojdia inactivă și ricotta marmotta peste ciuperci, iar pe marginea aluatului se asezonează cu semințe de susan.

5

Lăsăm la cuptor pentru 15-20, la temperatură de 190 grade sau, mai bine zis, până aluatul devine ușor aurit.

6

Se servește cu salată de spanac, asezonată cu o vinegretă din 1 lingură oțet balsamic, 1 lingură ulei de măsline, 2 căței usturoi, sare și piper după gust.

Ingrediente

 150 gr crema de branza din caju
 50 gr ricotta din caju
 500 gr ciuperci champignon
 500 gr baby spanac
 800 gr aluat de foietaj
 1 legatura patrunjel
 1 tsp cimbru
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 ½ tsp chili
 2 drojdie inactiva
 1 lamaie

Indicații

1

Punem ciupercile la călit în ulei de măsline,timp de 10 minute, la foc mediu.

2

După ce s-au călit, adăugăm sarea, piperul, 3 căței de usturoi tăiat mărunt, pătrunjelul și 250 g de spanac și călim pentru încă 3-5 minute.

3

Tăiem aluatul de foietaj în forme pătrate egale și le așezăm pe o tavă cu folie pentru gătit; acestea se ung în mijloc cu cremă de branză din caju natur, după care adăugăm peste fiecare o lingură de ciuperci.

4

Presărăm drojdia inactivă și ricotta marmotta peste ciuperci, iar pe marginea aluatului se asezonează cu semințe de susan.

5

Lăsăm la cuptor pentru 15-20, la temperatură de 190 grade sau, mai bine zis, până aluatul devine ușor aurit.

6

Se servește cu salată de spanac, asezonată cu o vinegretă din 1 lingură oțet balsamic, 1 lingură ulei de măsline, 2 căței usturoi, sare și piper după gust.

Note

Foietaj vegan cu ciuperci si spanac