Fondant cu ciocolată neagră

AutorKristina
DificultateIntermediar

Fondant sau moelleux cu ciocolată, care ar putea fi diferența ? Nimeni nu cade de acord asupra acestui subiect. Chiar la restaurant, nu se știe prea bine cu ce vom fi serviți când comandăm unul din cele două deserturi.

Guillemete consideră că un fondant este o prăjitură destul de concentrată în ciocolată, care se topește în gură, iar un moelleux este o prăjitură puțin mai ușoară și mai înaltă. În privința prăjiturilor care au un miez ce curge și cărora unii le spun fondant sau moelleux, ea le numește pur și simplu coulants ( „fluid, curgător”).

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare2 ore 20 minuteTimp total2 ore 30 minute

Ingrediente:

Pentru 8 persoane
 200 gr de ciocolată neagră
 200 gr de unt semisărat
 160 gr de zahăr
 4 ouă

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Topiți ciocolata și untul în bain-marie și amestecați până când amestecul devine omogen.

2

Într-un castron frecați repede ouăle cu zahărul. Adăugați ciocolata și untul, apoi amestecați bine. Turnați aluatul într-o formă cu margine detașabilă cu diametrul de 20 cm, băgați la cuptor și lăsați la copt 15-20 de minute : fondantul este gata când la suprafață se formează o crustă fină.

3

Când s-a copt, lăsați fondantul să se răcească de tot înainte de a-l pune în frigider minimum 2 ore. Nu îl scoateți din formă înainte de a fi foarte rece, ca să evitați să se rupă.

4

Puneți ingrediente și un timp record de preparare pentru un fondant foarte bogat în cacao ! Prăjitura, care este rezervată marilor amatori de ciocolată, poate fi servită cu o cremă englezească sau, pentru o variantă mai răcoroasă, cu un piure de zmeură.

Ingrediente

Pentru 8 persoane
 200 gr de ciocolată neagră
 200 gr de unt semisărat
 160 gr de zahăr
 4 ouă

Indicații

1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Topiți ciocolata și untul în bain-marie și amestecați până când amestecul devine omogen.

2

Într-un castron frecați repede ouăle cu zahărul. Adăugați ciocolata și untul, apoi amestecați bine. Turnați aluatul într-o formă cu margine detașabilă cu diametrul de 20 cm, băgați la cuptor și lăsați la copt 15-20 de minute : fondantul este gata când la suprafață se formează o crustă fină.

3

Când s-a copt, lăsați fondantul să se răcească de tot înainte de a-l pune în frigider minimum 2 ore. Nu îl scoateți din formă înainte de a fi foarte rece, ca să evitați să se rupă.

4

Puneți ingrediente și un timp record de preparare pentru un fondant foarte bogat în cacao ! Prăjitura, care este rezervată marilor amatori de ciocolată, poate fi servită cu o cremă englezească sau, pentru o variantă mai răcoroasă, cu un piure de zmeură.

Fondant cu ciocolată neagră