Frigărui cu porc și legume

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Îmi plac mult frigăruile, pentru că de fiecare dată le pot face altfel. Acum am ales să le pregătesc cu porc, cârnat, șuncă, jambon crud uscat, ciuperci și ardei. Le-am presărat cu mirodenii și au ieșit delicioase! Pentru garnitură am ales niște cartofi copți, doar câțiva, pentru că aveam deja frigăruile. Am zis că merg bine alături de ridichi roșii, usturoi verde, praz și câteva frunze de la o salată Terra Verde, care mi-a plăcut mult pentru că are rădăcini și poate fi pusă în ghiveci, e frumos colorată, dar și gustoasă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 10 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

Pentru frigărui:
 400 gr carne de porc
 6 felii de jambon crud uscat
 6 ciuperci Champignon mari
 1 ardei kapia
 șuncă țărănească
 1 cârnat cabanos
 sare
 3 tbsp ulei
 2 tbsp mix mirodenii (cimbru, oregano, cimbrișor, boia dulce, rozmarin și coriandru)
 16 bețe lungi pentru frigărui
Pentru garnitură:
 4 cartofi noi
 2 ulei
 ½ tsp cimbru uscat
 ½ tsp oregano uscat
Pentru decor:
 ridichi roșii
 câteva frunze de salată Terra Verde
 usturoi verde
 praz

Mod de preparare:

1

Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se ia pielita și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii scurte, dar groase. Șunca țărănească se taie fâșii mici. Cârnatul se taie rondele.

2

Se trec frigăruile prin jet de apă, apoi se înșiră pe ele ingredientele de mai sus, alternându-le după plac. Se așează pe o tavă, se picură peste ele puțin ulei, mirodenii și sare după gust. Eu am folosit 2 lingurițe dintr-un mix de mirodenii pe care mi l-am pregătit singură într-un borcănel. Mi-l umplu de fiecare dată cu ce imi place.

3

Se rumenesc frigăruile într-o tigaie grill, întorcându-le din când în când. O să vă ia ceva timp, pentru că nu încap multe odată, așa că transferați-le într-un vas acoperit pe măsură ce sunt gata, ca să nu se răcească până le terminați pe toate.

4

Între timp, se pregătește garnitura: se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se amestecă într-un vas încăpător cu uleiul, sare și mirodeniile preferate. Se răsfiră pe o tavă pregătită cu foaie de copt și se dau la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenesc.

5

La final, se așază pe un platou, decorând cu legume proaspete.

Ingrediente

Pentru frigărui:
 400 gr carne de porc
 6 felii de jambon crud uscat
 6 ciuperci Champignon mari
 1 ardei kapia
 șuncă țărănească
 1 cârnat cabanos
 sare
 3 tbsp ulei
 2 tbsp mix mirodenii (cimbru, oregano, cimbrișor, boia dulce, rozmarin și coriandru)
 16 bețe lungi pentru frigărui
Pentru garnitură:
 4 cartofi noi
 2 ulei
 ½ tsp cimbru uscat
 ½ tsp oregano uscat
Pentru decor:
 ridichi roșii
 câteva frunze de salată Terra Verde
 usturoi verde
 praz

Indicații

1

Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se ia pielita și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii scurte, dar groase. Șunca țărănească se taie fâșii mici. Cârnatul se taie rondele.

2

Se trec frigăruile prin jet de apă, apoi se înșiră pe ele ingredientele de mai sus, alternându-le după plac. Se așează pe o tavă, se picură peste ele puțin ulei, mirodenii și sare după gust. Eu am folosit 2 lingurițe dintr-un mix de mirodenii pe care mi l-am pregătit singură într-un borcănel. Mi-l umplu de fiecare dată cu ce imi place.

3

Se rumenesc frigăruile într-o tigaie grill, întorcându-le din când în când. O să vă ia ceva timp, pentru că nu încap multe odată, așa că transferați-le într-un vas acoperit pe măsură ce sunt gata, ca să nu se răcească până le terminați pe toate.

4

Între timp, se pregătește garnitura: se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se amestecă într-un vas încăpător cu uleiul, sare și mirodeniile preferate. Se răsfiră pe o tavă pregătită cu foaie de copt și se dau la cuptor, la foc mediu, 25 de minute sau până se rumenesc.

5

La final, se așază pe un platou, decorând cu legume proaspete.

Frigărui cu porc și legume