Friptura de ied și cartofi copți 😋

AutorLia
DificultateÎncepător

Pulpa de ied in sos de vin cu ierburi aromate și cartofi copți.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare2 ore 45 minuteTimp total3 ore 15 minute

Ingrediente:

 2 kg pulpa ied
 3 legături ceapa verde
 2 legături usturoi verde
 1 l vin de casa rosu
 150 ml ulei
 4 tbsp condement ierburi aromate
 2 tbsp sare de Himalaya
 1 tbsp piper
 250 ml apa
 1 kg cartofi noi

Mod de preparare:

1

Se spală carnea, se curată grăsimea și se pune intr-un vas.

2

Se adaugă peste carne, condimentele, uleiul și vinul. Acoperim vasul cu o folie și lăsam in frigider peste noapte sau 24 h.

3

Incingem cuptorul la 160˚C.

4

Spălam bine cartofii, curățăm ceapa și usturoiul și le tocam bine.

5

Punem carnea in vasul pentru cuptor cu lichidul in care a stat peste noapte, adăugăm sare și piper. Punem cartofii noi întregi in coaja, peste carne. Apoi adăugăm ceapa și usturoiul tocat.

6

Punem vasul acoperit in cuptorul încins la 160˚C, pentru 2 h jumătate.

7

Înainte cu 10 minute, lăsam vasul din cuptor descoperit pentru a forma preparatul o ușoară rumenire.

8

Înainte sa lăsați preparatul la răcit, verificați temperatura cărnii. Ca sa fie bine făcută, trebuie sa aibă o temperatura de 76-77 grade.

9

Acest preparat l-am avut in ziua de Paste! Dacă doriți sa incercati rețeta.
Va doresc pofta buna !

Ingrediente

 2 kg pulpa ied
 3 legături ceapa verde
 2 legături usturoi verde
 1 l vin de casa rosu
 150 ml ulei
 4 tbsp condement ierburi aromate
 2 tbsp sare de Himalaya
 1 tbsp piper
 250 ml apa
 1 kg cartofi noi

Indicații

1

Se spală carnea, se curată grăsimea și se pune intr-un vas.

2

Se adaugă peste carne, condimentele, uleiul și vinul. Acoperim vasul cu o folie și lăsam in frigider peste noapte sau 24 h.

3

Incingem cuptorul la 160˚C.

4

Spălam bine cartofii, curățăm ceapa și usturoiul și le tocam bine.

5

Punem carnea in vasul pentru cuptor cu lichidul in care a stat peste noapte, adăugăm sare și piper. Punem cartofii noi întregi in coaja, peste carne. Apoi adăugăm ceapa și usturoiul tocat.

6

Punem vasul acoperit in cuptorul încins la 160˚C, pentru 2 h jumătate.

7

Înainte cu 10 minute, lăsam vasul din cuptor descoperit pentru a forma preparatul o ușoară rumenire.

8

Înainte sa lăsați preparatul la răcit, verificați temperatura cărnii. Ca sa fie bine făcută, trebuie sa aibă o temperatura de 76-77 grade.

9

Acest preparat l-am avut in ziua de Paste! Dacă doriți sa incercati rețeta.
Va doresc pofta buna !

Note

Friptura de ied și cartofi copți 😋