Friptura de miel la cuptor

AutorCarmen Sorina
DificultateIntermediar

O friptura de miel delicioasa, care pica singura de pe os.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 10 minute

Ingrediente:

 pulpa si coaste de miel
 1 l vin alb
 300 ml vin rosu
 6 catei usturoi
 foi de dafin
 sare
 piper
 condimente pentru friptura de miel(optional)
 crengute de cimbru sau cimbru macinat
 putin ulei

Mod de preparare:

1

Se spala bine carnea de miel si se aseaza intr-un bol incapator.

2

Se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru friptura de miel si se amesteca.

3

Se pun 6 catei de usturoi taiati in jumatate si frunze de dafin.

4

Se toarna peste carne un litru de vin alb si se lasa de pe o zi pe alta in frigider.

Pentru pregatirea fripturii :
5

Se aseaza carnea de miel intr-o tava, se pune si usturoiul folosit la marinada, putin ulei, 2 crengute de cimbru si vinul rosu.

6

Se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor timp de 2 ore la 200-210˚C.

7

Cand mai sunt 30 de minute din timpul de gatit, se scade temperatura la 180˚C si se ia folia de aluminiu jos.

Ingrediente

 pulpa si coaste de miel
 1 l vin alb
 300 ml vin rosu
 6 catei usturoi
 foi de dafin
 sare
 piper
 condimente pentru friptura de miel(optional)
 crengute de cimbru sau cimbru macinat
 putin ulei

Indicații

1

Se spala bine carnea de miel si se aseaza intr-un bol incapator.

2

Se condimenteaza cu sare, piper si condimente pentru friptura de miel si se amesteca.

3

Se pun 6 catei de usturoi taiati in jumatate si frunze de dafin.

4

Se toarna peste carne un litru de vin alb si se lasa de pe o zi pe alta in frigider.

Pentru pregatirea fripturii :
5

Se aseaza carnea de miel intr-o tava, se pune si usturoiul folosit la marinada, putin ulei, 2 crengute de cimbru si vinul rosu.

6

Se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor timp de 2 ore la 200-210˚C.

7

Cand mai sunt 30 de minute din timpul de gatit, se scade temperatura la 180˚C si se ia folia de aluminiu jos.

Note

Friptura de miel la cuptor