fbpx

Friptură de vită cu piure de sfeclă roșie

AvatarAutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Ne-am trezit de dimineață cu chef de treabă și nu prea, așa că i-am dat de lucru ajutorului de nădejde, slowcooker-ul.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire5 ore 20 minsTimp Total5 ore 40 mins

Ingrediente:

 300 g Carne de vită
 Căței de usturoi
 Cimbru
 Piper
 Ulei de măsline
 2 Sfecle roșii
 3 Cartofi
 1 Ceapă
 1 Cub de unt
 Câteva picături din piure de mazăre

Mod de preparare:

1

Am masat bine carnea de vită cu ulei de măsline, cimbru, piper și i-am făcut câteva buzunare în care am introdus cățeii de usturoi.

2

Am făcut un pat de legume în vasul de la slow cooker (din felii de sfeclă, de cartof și ceapă roșie), am pus carnea deasupra și am turnat o ceașcă de apă.

3

Am uitat de ele vreo 5 ore (pe funcția high – iese o carne de se topește în gură). Se poate face și în cuptor mai repede, dar astfel nu necesită supraveghere, iar savoarea și textura cărnii și legumelor sunt de neegalat.

4

După un somn binemeritat, prânzul era deja gata și aștepta cald să-l servim, dar cum la preparare nu am făcut mare lucru am zis măcar plating-ul să fie pe măsura gustului.

5

Am scos câteva bucățele de sfeclă și o bucată de cartof și le-am mixat cu blender-ul, împreună cu puțin unt și vreo 2 linguri din zeama de la friptură. Să vă mai spun că farfuria s-a golit în 2 timpi și 3 mișcări?

Ingrediente

 300 g Carne de vită
 Căței de usturoi
 Cimbru
 Piper
 Ulei de măsline
 2 Sfecle roșii
 3 Cartofi
 1 Ceapă
 1 Cub de unt
 Câteva picături din piure de mazăre

Direcții

1

Am masat bine carnea de vită cu ulei de măsline, cimbru, piper și i-am făcut câteva buzunare în care am introdus cățeii de usturoi.

2

Am făcut un pat de legume în vasul de la slow cooker (din felii de sfeclă, de cartof și ceapă roșie), am pus carnea deasupra și am turnat o ceașcă de apă.

3

Am uitat de ele vreo 5 ore (pe funcția high – iese o carne de se topește în gură). Se poate face și în cuptor mai repede, dar astfel nu necesită supraveghere, iar savoarea și textura cărnii și legumelor sunt de neegalat.

4

După un somn binemeritat, prânzul era deja gata și aștepta cald să-l servim, dar cum la preparare nu am făcut mare lucru am zis măcar plating-ul să fie pe măsura gustului.

5

Am scos câteva bucățele de sfeclă și o bucată de cartof și le-am mixat cu blender-ul, împreună cu puțin unt și vreo 2 linguri din zeama de la friptură. Să vă mai spun că farfuria s-a golit în 2 timpi și 3 mișcări?

Friptură de vită cu piure de sfeclă roșie