Friptură de vită cu unt rumenit

AutorSoare Elena
DificultateIntermediar

Friptura la grătar este chiar mai bună atunci când este servită cu unt curat infuzat cu usturoi și piper negru! Obțineți aroma de unt rumenit imbatabil al unui Steakhouse Steak chiar pe tigaie FĂRĂ ca untul sa se scurgă!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 125 gr unt
 5 căței de usturoi
 500 gr antricot de vită
 2 crenguțe de cimbru
 sare și piper după gust
 2 tbsp ulei de măsline

Mod de preparare:

1

Scoatem friptura din frigider cu cel putin 15-30 de minute înainte de a o pregăti. Se acoperă cu folie.

2

Se topește untul într-o oala mică sau tigaie la foc mediu-mare. Se amestecă continuu untul și se rotește ocazional în oală pentru a permite untului să se gătească uniform și să se prevină prea multe stropiri.

3

Când untul începe să spumeze, culoarea se va schimba de la galben la bronz, la o bogată culoare maro auriu. De îndată ce mirosim o aromă de nuci, luăm oala de pe foc.

4

Se adaugă cațeii de usturoi zdrobiți, crenguțele de cimbru, piper și sare. Amestecăm ușor cu o lingură de lemn pentru a rumeni uniform usturoiul.

5

Acoperim și punem deoparte untul rumenit pentru a absorbi aromele de usturoi și cimbru.

6

Încălzim tigaia de fontă la foc mare. Fripturile se usucă cu un prosop de hârtie. Pulverizăm ușor cu ulei și condimentăm cu sare și piper.

7

Fripturile de antricot de vita se țin pe foc timp de 4-5 minute pe fiecare parte până se rumenesc și se gătesc până la coacerea dorită. Punem puțin unt rumenit peste fripturi, apoi le lăsăm să se odihnească timp de 5 minute.

8

Se servește cu restul de unt rumenit.

Ingrediente

 125 gr unt
 5 căței de usturoi
 500 gr antricot de vită
 2 crenguțe de cimbru
 sare și piper după gust
 2 tbsp ulei de măsline

Indicații

1

Scoatem friptura din frigider cu cel putin 15-30 de minute înainte de a o pregăti. Se acoperă cu folie.

2

Se topește untul într-o oala mică sau tigaie la foc mediu-mare. Se amestecă continuu untul și se rotește ocazional în oală pentru a permite untului să se gătească uniform și să se prevină prea multe stropiri.

3

Când untul începe să spumeze, culoarea se va schimba de la galben la bronz, la o bogată culoare maro auriu. De îndată ce mirosim o aromă de nuci, luăm oala de pe foc.

4

Se adaugă cațeii de usturoi zdrobiți, crenguțele de cimbru, piper și sare. Amestecăm ușor cu o lingură de lemn pentru a rumeni uniform usturoiul.

5

Acoperim și punem deoparte untul rumenit pentru a absorbi aromele de usturoi și cimbru.

6

Încălzim tigaia de fontă la foc mare. Fripturile se usucă cu un prosop de hârtie. Pulverizăm ușor cu ulei și condimentăm cu sare și piper.

7

Fripturile de antricot de vita se țin pe foc timp de 4-5 minute pe fiecare parte până se rumenesc și se gătesc până la coacerea dorită. Punem puțin unt rumenit peste fripturi, apoi le lăsăm să se odihnească timp de 5 minute.

8

Se servește cu restul de unt rumenit.

Note

Friptură de vită cu unt rumenit