Friptura din iepure de curte, cu legume la cuptor

AutorEmilia Micu
DificultateÎncepător

Iata o varianta delicioasa de a gati iepurele de casa, mai exact intr-o friptura la cuptor, alaturi de legumele preferate. Va sfatuiesc sa folositi un astfel de vas pentru a-l gati pentru ca iese foarte, foarte fraged.

ShareSave
Iepure gatit cu legume la cuptor
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

 700 gr carne de iepure
 2 cepe
 4 morcovi
 3 ardei grasi
 150 gr dovlecel
 sare
 piper
 boia afumata
 10 catei usturoi
 5 frunze de dafin
 400 ml apa
 cimbru
 2 tbsp untura de porc
 250 ml suc de rosii
 2 tbsp pasta de ardei kapia
 patrunjel

Mod de preparare:

1

Am portionat iepurele si l-am pus in vasul din ceramica. Am adaugat apoi toate ingredientele, fara sa fie importanta ordinea pentru ca oricum le-am amestecat pe toate.

2

Am adaugat deci peste iepure: ceapa tocata, morcovii taiati rondele, ardeii grasi taiati in cuburi potrivite, dovlecelul taiat in bucati mai mari, usturoiul taiat in felii. Am asezonat cu sare, piper, boia afumata, cimbru, foi de dafin. Am turnat apa, suc de rosii si pasta de ardei kapia. Pentru un plus de gust si grasime (iepurele are o carne slaba) am adaugat si doua linguri de untura de porc.

3

Am amestecat toate ingredientele si am lasat vasul cu capac, la cuptor timp de aproximativ 90 de minute la 170°C. Cand a fost gata, am presarat patrunjel tocat si am servit alaturi de mamaliga calda si salata de varza.

Ingrediente

 700 gr carne de iepure
 2 cepe
 4 morcovi
 3 ardei grasi
 150 gr dovlecel
 sare
 piper
 boia afumata
 10 catei usturoi
 5 frunze de dafin
 400 ml apa
 cimbru
 2 tbsp untura de porc
 250 ml suc de rosii
 2 tbsp pasta de ardei kapia
 patrunjel

Indicații

1

Am portionat iepurele si l-am pus in vasul din ceramica. Am adaugat apoi toate ingredientele, fara sa fie importanta ordinea pentru ca oricum le-am amestecat pe toate.

2

Am adaugat deci peste iepure: ceapa tocata, morcovii taiati rondele, ardeii grasi taiati in cuburi potrivite, dovlecelul taiat in bucati mai mari, usturoiul taiat in felii. Am asezonat cu sare, piper, boia afumata, cimbru, foi de dafin. Am turnat apa, suc de rosii si pasta de ardei kapia. Pentru un plus de gust si grasime (iepurele are o carne slaba) am adaugat si doua linguri de untura de porc.

3

Am amestecat toate ingredientele si am lasat vasul cu capac, la cuptor timp de aproximativ 90 de minute la 170°C. Cand a fost gata, am presarat patrunjel tocat si am servit alaturi de mamaliga calda si salata de varza.

Note

Friptura din iepure de curte, cu legume la cuptor