O versiune personală de frittata, care a pornit inițial de la cartof normal și la care ulterior am adăugat și cartof dulce și șuncă.
Reteța prezentată este pentru 2 porții medii și poate fi folosită și pentru alimentația copiilor, adaptând în funcție de preferințe ingredientele.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curăță de coajă și se dau pe răzătoare cartoful și cartoful dulce, se bat ouăle cu puțină sare, piper și busuioc uscat sau proaspăt tăiat și se taie cubulețe sau în bucățele mici șunca/bacon-ul.
Se prăjește în primă fază bacon-ul cu sau fără ulei, până se rumenește.
Se pun în tigaie și cartofii răzăliți și se amestecă puțin pentru a deveni cât de cât egal distribuite ingredientele, după care se poate pune capacul. Trebuie gătite aproximativ 5-7 minute, timp în care se mai amestecă în tigaie.
După ce se înmoaie cartofii (cartoful alb se înmoaie puțin mai greu), se adaugă uniform ouăle bătute. Se lasă 2-3 minute cu capac, după care se poate întoarce ca o clătită.
Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Se curăță de coajă și se dau pe răzătoare cartoful și cartoful dulce, se bat ouăle cu puțină sare, piper și busuioc uscat sau proaspăt tăiat și se taie cubulețe sau în bucățele mici șunca/bacon-ul.
Se prăjește în primă fază bacon-ul cu sau fără ulei, până se rumenește.
Se pun în tigaie și cartofii răzăliți și se amestecă puțin pentru a deveni cât de cât egal distribuite ingredientele, după care se poate pune capacul. Trebuie gătite aproximativ 5-7 minute, timp în care se mai amestecă în tigaie.
După ce se înmoaie cartofii (cartoful alb se înmoaie puțin mai greu), se adaugă uniform ouăle bătute. Se lasă 2-3 minute cu capac, după care se poate întoarce ca o clătită.
Poftă bună!