Super reteta de Craciun!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixeaza bine zaharul cu untul si esenta de vanilie.
Se adauga oul, apoi mixati bine.
Se pune ciocolata si cacao si apoi mixati iar.
Adaugati faina si amidonul si apoi framantati aluatul cu mainile. Trebuie sa iasa un aluat moale, nelipicios. In cazul in care aluatul pare uscat si sfaramicios, adaugati 2-3 linguri de lapte si framantati in continuare. Aluatul astfel format trebuie lasat la congelator 15 minute.
Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul. Grosimea acestuia trebuie sa fie de 6-7 milimetri. Taiati fursecurile in orice forma doriti sau formati bilute.
Le dati la cuptorul preincins pentru 15-20 minute la 180 de grade.
Din acest aluat am obtinut 2 tavi si jumatate de fursecuri. Pofta buna! 🙂
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol se mixeaza bine zaharul cu untul si esenta de vanilie.
Se adauga oul, apoi mixati bine.
Se pune ciocolata si cacao si apoi mixati iar.
Adaugati faina si amidonul si apoi framantati aluatul cu mainile. Trebuie sa iasa un aluat moale, nelipicios. In cazul in care aluatul pare uscat si sfaramicios, adaugati 2-3 linguri de lapte si framantati in continuare. Aluatul astfel format trebuie lasat la congelator 15 minute.
Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul. Grosimea acestuia trebuie sa fie de 6-7 milimetri. Taiati fursecurile in orice forma doriti sau formati bilute.
Le dati la cuptorul preincins pentru 15-20 minute la 180 de grade.
Din acest aluat am obtinut 2 tavi si jumatate de fursecuri. Pofta buna! 🙂