fbpx

Fursecuri cu fulgi de ovăz și banană

AutorKristina
DificultateIntermediar

Banană cu o consistență moale, fulgi de ovăz crocanți ...

O variantă de fursecuri care s-ar putea afla pe masă la micul dejun al celor mai pofticioși.

ShareSalvează
ProduceTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

Pentru circa 30 de fursecuri
 1 banană
 120 g de unt semisărat, la temperatura camerei
 160 g de zahăr brun
 1 ou mare
 200 g de făină
 100 g de fulgi de ovăz
 1 linguri(ă) de praf de copt
 120 g fulgii de ciocolată
 50 g stafide

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Curățați banana, zdrobiți-o mare cu o furculiță și puneți-o deoparte.

2

Într-un castron mare amestecați untul semisărat cu zahărul brun. Frecați până ce textura devine foarte cremoasă, apoi încorporați oul și banana zdrobită. Adăugați făina, fulgii de ovăz și praful de copt. La urmă adăugați fulgii de ciocolată si stafidele. Amestecați totul repede.

3

Așezați bile mici de aluat pe tava de copt acoperită înainte cu hârtie pergament și turtiți ușor bilele. Băgați tava la cuptor și lăsați la copt 10 minute.

4

Scoateți tava din cuptor după ce s-au copt și, înainte de a le scoate, lăsați fursecurile să se răcească de tot.

Ingrediente

Pentru circa 30 de fursecuri
 1 banană
 120 g de unt semisărat, la temperatura camerei
 160 g de zahăr brun
 1 ou mare
 200 g de făină
 100 g de fulgi de ovăz
 1 linguri(ă) de praf de copt
 120 g fulgii de ciocolată
 50 g stafide

Direcții

1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Curățați banana, zdrobiți-o mare cu o furculiță și puneți-o deoparte.

2

Într-un castron mare amestecați untul semisărat cu zahărul brun. Frecați până ce textura devine foarte cremoasă, apoi încorporați oul și banana zdrobită. Adăugați făina, fulgii de ovăz și praful de copt. La urmă adăugați fulgii de ciocolată si stafidele. Amestecați totul repede.

3

Așezați bile mici de aluat pe tava de copt acoperită înainte cu hârtie pergament și turtiți ușor bilele. Băgați tava la cuptor și lăsați la copt 10 minute.

4

Scoateți tava din cuptor după ce s-au copt și, înainte de a le scoate, lăsați fursecurile să se răcească de tot.

Fursecuri cu fulgi de ovăz și banană