Fursecuri cu gem

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Fursecuri fragede cu unt și gem, un deliciu pentru mesele în familie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 300 gr făină
 125 gr unt
 125 gr zahăr
 1 ou sau 3 linguri lapte
 1 plic zahăr vanilat
 1 tsp coajă rasă de portocale
 5-6 linguri de gem, după preferință
 ½ plic praf de copt
 50 gr zahăr pudră
 un praf de sare

Mod de preparare:

1

Freci untul moale cu zahărul. Adaugi, pe rând, oul, zahărul vanilat, coaja rasă de portocale, făina, praful de copt și sarea.

2

Amesteci aluatul, fără să-l frămânți prea mult, apoi îl întinzi într-o foaie de 5 mm grosime. Decupezi fursecuri cu forme speciale. La jumătate dintre fursecuri le decupezi mijlocul cu forme mai mici. Le așezi pe toate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru 20 de minute, cât să se rumenească pe margini.

3

Le lași să se răcească, apoi așezi fursecurile decupate în mijloc pe o farfurie și le pudrezi cu zahăr. Lipești apoi cu gem un fursec întreg cu unul decupat. Sunt mai bune a doua zi, când devin mai fragede.

Sfat
4

Dacă nu ai forme, decupează fursecurile cu un pahar mai mare și mijlocul cu un pahar mai mic !

Ingrediente

 300 gr făină
 125 gr unt
 125 gr zahăr
 1 ou sau 3 linguri lapte
 1 plic zahăr vanilat
 1 tsp coajă rasă de portocale
 5-6 linguri de gem, după preferință
 ½ plic praf de copt
 50 gr zahăr pudră
 un praf de sare

Indicații

1

Freci untul moale cu zahărul. Adaugi, pe rând, oul, zahărul vanilat, coaja rasă de portocale, făina, praful de copt și sarea.

2

Amesteci aluatul, fără să-l frămânți prea mult, apoi îl întinzi într-o foaie de 5 mm grosime. Decupezi fursecuri cu forme speciale. La jumătate dintre fursecuri le decupezi mijlocul cu forme mai mici. Le așezi pe toate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru 20 de minute, cât să se rumenească pe margini.

3

Le lași să se răcească, apoi așezi fursecurile decupate în mijloc pe o farfurie și le pudrezi cu zahăr. Lipești apoi cu gem un fursec întreg cu unul decupat. Sunt mai bune a doua zi, când devin mai fragede.

Sfat
4

Dacă nu ai forme, decupează fursecurile cu un pahar mai mare și mijlocul cu un pahar mai mic !

Note

Fursecuri cu gem