fbpx

Fursecuri cu gem

AutorMiaMaria
DificultateIntermediar

Fursecuri fragede cu unt și gem, un deliciu pentru mesele în familie.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare25 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

 300 g făină
 125 g unt
 125 g zahăr
 1 ou sau 3 linguri lapte
 1 plic zahăr vanilat
 1 linguriță(e) coajă rasă de portocale
 5-6 linguri de gem, după preferință
 ½ plic praf de copt
 50 g zahăr pudră
 unt și făină pentru tavă
 un praf de sare

Mod de preparare:

1

Freci untul moale cu zahărul. Adaugi, pe rând, oul, zahărul vanilat, coaja rasă de portocale, făina, praful de copt și sarea.

2

Frămânți aluatul, apoi îl întinzi într-o foaie de 5 mm grosime. Decupezi fursecuri cu forme speciale. La jumătate dintre fursecuri le decupezi mijlocul cu forme mai mici. Le așezi pe toate într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și le dai la cuptor pentru 20 de minute, cât să se rumenească pe margini.

3

Le lași să se rumenească, apoi așezi fursecurile decupate în mijloc pe o farfurie și le pudrezi cu zahăr. Lipești apoi cu gem fursec întreg cu unul decupat. Sunt mai bune a doua zi, când devin mai fragede.

Sfat
4

Dacă nu ai forme, decupează fursecurile cu un pahar mai mare și mijlocul cu un pahar mai mic !

Ingrediente

 300 g făină
 125 g unt
 125 g zahăr
 1 ou sau 3 linguri lapte
 1 plic zahăr vanilat
 1 linguriță(e) coajă rasă de portocale
 5-6 linguri de gem, după preferință
 ½ plic praf de copt
 50 g zahăr pudră
 unt și făină pentru tavă
 un praf de sare

Direcții

1

Freci untul moale cu zahărul. Adaugi, pe rând, oul, zahărul vanilat, coaja rasă de portocale, făina, praful de copt și sarea.

2

Frămânți aluatul, apoi îl întinzi într-o foaie de 5 mm grosime. Decupezi fursecuri cu forme speciale. La jumătate dintre fursecuri le decupezi mijlocul cu forme mai mici. Le așezi pe toate într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină și le dai la cuptor pentru 20 de minute, cât să se rumenească pe margini.

3

Le lași să se rumenească, apoi așezi fursecurile decupate în mijloc pe o farfurie și le pudrezi cu zahăr. Lipești apoi cu gem fursec întreg cu unul decupat. Sunt mai bune a doua zi, când devin mai fragede.

Sfat
4

Dacă nu ai forme, decupează fursecurile cu un pahar mai mare și mijlocul cu un pahar mai mic !

Fursecuri cu gem