fbpx

Fursecuri cu lămâie și ghimbir

AutorKristina
DificultateIntermediar

Mare admiratoare a patisierului Pierre Hermé, Guillemette s-a inspirat din uimitoarea lui combinație de ciocolată cu lapte, ghimbir și lămâie pentru a face aceste fursecuri cu gust surprinzător.

ShareSalvează
ProduceTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire10 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

Pentru circa 30 de fursecuri
 120 g de unt semisărat, la temperatura camerei
 coaja rasă de la o jumătate de lămâie verde
 ½ linguriță(e) de pudră de ghimbir
 200 g de zahăr brun
 1 ou
 220 g de făină
 1 linguri(ă) de praf de copt
 150 g de ciocolată cu lapte, zdrobită

Mod de preparare:

1

Pentru ca untul să nu fie prea tare și greu de lucrat, scoateți-l din frigider cu 30 de minute înainte de a începe prepararea rețetei.

2

Încălziți cuptorul la 180˚C. Într-un castron mare amestecați untul semisărat, coaja rasă de lămâie verde, pudra de ghimbir și zahărul brun. Frecați până ce textura devine foarte cremoasă, apoi încorporați oul. Încorporați amestecul de făină, praf de copt și ciocolată cu lapte și amestecați totul repede, fără să frământați prea mult aluatul.

3

Puneți mici bile de aluat pe tava de copt acoperită înainte cu hârtie pergament și turtiți-le ușor. Băgați tava la cuptor și lăsați la copt 10 minute.

4

Când s-au copt, scoateți tava din cuptor și lăsați fursecurile să se răcească de tot înainte de a le dezlipi.

Ingrediente

Pentru circa 30 de fursecuri
 120 g de unt semisărat, la temperatura camerei
 coaja rasă de la o jumătate de lămâie verde
 ½ linguriță(e) de pudră de ghimbir
 200 g de zahăr brun
 1 ou
 220 g de făină
 1 linguri(ă) de praf de copt
 150 g de ciocolată cu lapte, zdrobită

Direcții

1

Pentru ca untul să nu fie prea tare și greu de lucrat, scoateți-l din frigider cu 30 de minute înainte de a începe prepararea rețetei.

2

Încălziți cuptorul la 180˚C. Într-un castron mare amestecați untul semisărat, coaja rasă de lămâie verde, pudra de ghimbir și zahărul brun. Frecați până ce textura devine foarte cremoasă, apoi încorporați oul. Încorporați amestecul de făină, praf de copt și ciocolată cu lapte și amestecați totul repede, fără să frământați prea mult aluatul.

3

Puneți mici bile de aluat pe tava de copt acoperită înainte cu hârtie pergament și turtiți-le ușor. Băgați tava la cuptor și lăsați la copt 10 minute.

4

Când s-au copt, scoateți tava din cuptor și lăsați fursecurile să se răcească de tot înainte de a le dezlipi.

Fursecuri cu lămâie și ghimbir