fbpx

Fursecuri cu spirale alb-negru

AutorKristina
DificultateÎncepător

Pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de arătoase. Ambalează fursecurile în folie transparentă și oferă-le celor dragi.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total1 oră 15 mins

Ingrediente:

 200 g unt, la temperatura camerei
 150 g de zahăr
 extract de vanilie
 1 ou
 300 g de făină, cernută
 25 g de cacao

Mod de preparare:

1

Bate untul și zahărul cu un mixer, până obții o cremă. Adaugă vanilia și oul, apoi făina. Amestecă până când compoziția devine omogenă, apoi împarte-o în două. Încorporează cacaua într-una dintre părți, folosind un mixer, modelează ambele bucăți în forme lunguiețe, apoi înfășoară-le în folie alimentară și dă-le la rece timp de 30 de minute, până se întăresc.

2

Întinde fiecare bucată de aluat până ajunge la grosimea unei monede, păstrând totuși forma ovală. Așează aluatul cu cacao deasupra celui alb, taie capetele pentru a le uniformiza și rulează-le pe lungime, ca pe un ștrudel. Împachetează-le în folie alimentară și dă-le la rece 45 de minute. Încinge cuptorul la 180˚C.

3

Feliază aluatul în formă de discuri, cât mai subțiri posibil, apoi pune-le pe o tavă nonaderentă. Dă tava la cuptor 15 minute, apoi lasă fursecurile la răcit pe un grătar pentru prăjituri.

Ingrediente

 200 g unt, la temperatura camerei
 150 g de zahăr
 extract de vanilie
 1 ou
 300 g de făină, cernută
 25 g de cacao

Direcții

1

Bate untul și zahărul cu un mixer, până obții o cremă. Adaugă vanilia și oul, apoi făina. Amestecă până când compoziția devine omogenă, apoi împarte-o în două. Încorporează cacaua într-una dintre părți, folosind un mixer, modelează ambele bucăți în forme lunguiețe, apoi înfășoară-le în folie alimentară și dă-le la rece timp de 30 de minute, până se întăresc.

2

Întinde fiecare bucată de aluat până ajunge la grosimea unei monede, păstrând totuși forma ovală. Așează aluatul cu cacao deasupra celui alb, taie capetele pentru a le uniformiza și rulează-le pe lungime, ca pe un ștrudel. Împachetează-le în folie alimentară și dă-le la rece 45 de minute. Încinge cuptorul la 180˚C.

3

Feliază aluatul în formă de discuri, cât mai subțiri posibil, apoi pune-le pe o tavă nonaderentă. Dă tava la cuptor 15 minute, apoi lasă fursecurile la răcit pe un grătar pentru prăjituri.

Fursecuri cu spirale alb-negru