Fursecuri cu unt de arahide şi ciocolată neagră

AutorKristina
DificultateIntermediar

Sunt ușor de pregătit, ideale în orice moment al zilei, foarte fragede și delicioase.

ShareSave
Randamente2 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 65 gr de unt semisărat, la temperatura camerei
 65 gr de unt de arahide crocant
 190 gr de zahăr brun
 1 ou
 210 gr de făină
 1 tsp de praf de copt
 180 gr de fulgi de ciocolată

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚ C. Într-un castron mare amestecați untul de arahide și zahărul brun. Frecați până ce textura devine foarte cremoasă, apoi adăugați oul și mai frecați. Încorporați amestecul de făină, praf de copt și fulgi de ciocolată și amestecați totul repede fără să frământați prea mult aluatul.

2

Acoperiți tava de copt cu hârtie pergament. Împărțiți aluatul în două mingi și întindeți-le pe tavă în așa fel încât să formați două discuri de aluat cu un diametru de circa 20 cm. Băgați tava la cuptor și lăsați la copt 20 de minute.

3

Când s-au copt, scoateți tava din cuptor și lăsați fursecurile să se răcească de tot înainte de a le scoate, altfel se vor rupe.

4

Puteți face și fursecuri de dimensiune obișnuită; în acest caz, reduceți timpul de coacere, 10 minute fiind suficient.

5

Untul de arahide este numit „crocant" atunci când nu este foarte cremos, conținând arahide zdrobite.

Ingrediente

 65 gr de unt semisărat, la temperatura camerei
 65 gr de unt de arahide crocant
 190 gr de zahăr brun
 1 ou
 210 gr de făină
 1 tsp de praf de copt
 180 gr de fulgi de ciocolată

Indicații

1

Încălziți cuptorul la 180˚ C. Într-un castron mare amestecați untul de arahide și zahărul brun. Frecați până ce textura devine foarte cremoasă, apoi adăugați oul și mai frecați. Încorporați amestecul de făină, praf de copt și fulgi de ciocolată și amestecați totul repede fără să frământați prea mult aluatul.

2

Acoperiți tava de copt cu hârtie pergament. Împărțiți aluatul în două mingi și întindeți-le pe tavă în așa fel încât să formați două discuri de aluat cu un diametru de circa 20 cm. Băgați tava la cuptor și lăsați la copt 20 de minute.

3

Când s-au copt, scoateți tava din cuptor și lăsați fursecurile să se răcească de tot înainte de a le scoate, altfel se vor rupe.

4

Puteți face și fursecuri de dimensiune obișnuită; în acest caz, reduceți timpul de coacere, 10 minute fiind suficient.

5

Untul de arahide este numit „crocant" atunci când nu este foarte cremos, conținând arahide zdrobite.

Fursecuri cu unt de arahide şi ciocolată neagră