fbpx

Fursecuri cu unt de arahide şi ciocolată neagră

AutorKristina
DificultateIntermediar

Sunt ușor de pregătit, ideale în orice moment al zilei, foarte fragede și delicioase.

ShareSalvează
Produce2 PorțiiTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total35 mins

Ingrediente:

 65 g de unt semisărat, la temperatura camerei
 65 g de unt de arahide crocant
 190 g de zahăr brun
 1 ou
 210 g de făină
 1 linguriță(e) de praf de copt
 180 g de fulgi de ciocolată

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚ C. Într-un castron mare amestecați untul de arahide și zahărul brun. Frecați până ce textura devine foarte cremoasă, apoi adăugați oul și mai frecați. Încorporați amestecul de făină, praf de copt și fulgi de ciocolată și amestecați totul repede fără să frământați prea mult aluatul.

2

Acoperiți tava de copt cu hârtie pergament. Împărțiți aluatul în două mingi și întindeți-le pe tavă în așa fel încât să formați două discuri de aluat cu un diametru de circa 20 cm. Băgați tava la cuptor și lăsați la copt 20 de minute.

3

Când s-au copt, scoateți tava din cuptor și lăsați fursecurile să se răcească de tot înainte de a le scoate, altfel se vor rupe.

4

Puteți face și fursecuri de dimensiune obișnuită; în acest caz, reduceți timpul de coacere, 10 minute fiind suficient.

5

Untul de arahide este numit „crocant" atunci când nu este foarte cremos, conținând arahide zdrobite.

Ingrediente

 65 g de unt semisărat, la temperatura camerei
 65 g de unt de arahide crocant
 190 g de zahăr brun
 1 ou
 210 g de făină
 1 linguriță(e) de praf de copt
 180 g de fulgi de ciocolată

Direcții

1

Încălziți cuptorul la 180˚ C. Într-un castron mare amestecați untul de arahide și zahărul brun. Frecați până ce textura devine foarte cremoasă, apoi adăugați oul și mai frecați. Încorporați amestecul de făină, praf de copt și fulgi de ciocolată și amestecați totul repede fără să frământați prea mult aluatul.

2

Acoperiți tava de copt cu hârtie pergament. Împărțiți aluatul în două mingi și întindeți-le pe tavă în așa fel încât să formați două discuri de aluat cu un diametru de circa 20 cm. Băgați tava la cuptor și lăsați la copt 20 de minute.

3

Când s-au copt, scoateți tava din cuptor și lăsați fursecurile să se răcească de tot înainte de a le scoate, altfel se vor rupe.

4

Puteți face și fursecuri de dimensiune obișnuită; în acest caz, reduceți timpul de coacere, 10 minute fiind suficient.

5

Untul de arahide este numit „crocant" atunci când nu este foarte cremos, conținând arahide zdrobite.

Fursecuri cu unt de arahide şi ciocolată neagră