Fursecuri cu vanilie

Autordia.0102
DificultateÎncepător

Fursecurile acestea sunt cele mai potrivite pentru perioada sărbătorilor. Se topesc în gură și sunt pe placul tuturor!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare12 minuteTimp total27 minute

Ingrediente:

 225 gr Unt nesărat (cel puțin 80% grăsime, la temperatura camerei)
 200 gr Zahăr
 2 Extract de vanilie
 1 Ou (la temperatura camerei)
 1 tsp Coajă de portocală/lămâie (opțional)
 440 gr Făină
 1 tsp Praf de copt
 Sare

Mod de preparare:

1

Mixăm untul, împreună cu extractul de vanilie și zahărul (poate fi și zahăr pudră) într-un bol încăpător. Untul trebuie să fie la temperatura camerei.
Mixăm până când compoziția devine deschisă la culoare și pufoasă. 3 minute sunt de ajuns. Recomand să nu mixați prea mult. Nu uitați să curățați marginile bolului din când în când.
Urmează să adăugăm oul și coaja de lămâie/portocală și continuăm să mixăm până când ouăle sunt incorporate, aproximativ 30 de secunde.

2

Peste compoziție se adaugă praful de copt, împreună cu sarea și făina treptat.
Când aluatul a început să se formeze, îl frământăm pentru aproximativ un minut, până când aluatul va fi moale, dar nelipicios.

Acoperim aluatul cu folie de plastic și îl punem la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Când aluatul s-a întărit, îl scoatem din plastic și îl întindem cu sucitorul.
Aluatul se taie în formele dorite și se pune într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Nu ne mai rămâne decât să punem fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 10-12 minute sau până când marginile fursecurilor devin aurii.
Pentru decor puteți folosi orice doriți. Eu am presărat zahăr pudră, dar voi puteți pune glazură.

Ingrediente

 225 gr Unt nesărat (cel puțin 80% grăsime, la temperatura camerei)
 200 gr Zahăr
 2 Extract de vanilie
 1 Ou (la temperatura camerei)
 1 tsp Coajă de portocală/lămâie (opțional)
 440 gr Făină
 1 tsp Praf de copt
 Sare

Indicații

1

Mixăm untul, împreună cu extractul de vanilie și zahărul (poate fi și zahăr pudră) într-un bol încăpător. Untul trebuie să fie la temperatura camerei.
Mixăm până când compoziția devine deschisă la culoare și pufoasă. 3 minute sunt de ajuns. Recomand să nu mixați prea mult. Nu uitați să curățați marginile bolului din când în când.
Urmează să adăugăm oul și coaja de lămâie/portocală și continuăm să mixăm până când ouăle sunt incorporate, aproximativ 30 de secunde.

2

Peste compoziție se adaugă praful de copt, împreună cu sarea și făina treptat.
Când aluatul a început să se formeze, îl frământăm pentru aproximativ un minut, până când aluatul va fi moale, dar nelipicios.

Acoperim aluatul cu folie de plastic și îl punem la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Când aluatul s-a întărit, îl scoatem din plastic și îl întindem cu sucitorul.
Aluatul se taie în formele dorite și se pune într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Nu ne mai rămâne decât să punem fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 10-12 minute sau până când marginile fursecurilor devin aurii.
Pentru decor puteți folosi orice doriți. Eu am presărat zahăr pudră, dar voi puteți pune glazură.

Note

Fursecuri cu vanilie