Fursecuri de Crăciun

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateIntermediar

De foarte mult timp îmi doream să avem pe blog și o rețetă de fursecuri de Crăciun umplute, în genul fursecurilor Linzer, care tot apar pe internet, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.

Așa că dacă de anul trecut avem chiar 2 variante de biscuiți ștampilați, potriviți spre a fi oferiți încă de la începutul diversificării, anul acesta avem și varianta cu miere, potrivită copiilor mai mari și nu numai. Veți vedea cum dau târcoale cutiei cu fursecuri chiar și tăticii și bunicii. 🤭

Nu știu cum e gustul fursecurilor Linzer, căci nu am avut ocazia să gust, dar la aspect seamănă foarte bine.

Aștept să aflu și feed-back-ul vostru!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total1 oră

Ingrediente:

 150 gr Unt gras nesărat
 40 gr Miere
 60 gr Unt de arahide nesărat
 5 gr Scorțișoară Ceylon
 220 gr Făină tip 650
Umplutură
 100 gr Gem de zmeură
 100 gr "Ciocolata" bebelușului

Mod de preparare:

1

Am pus în vasul tocătorului electric cu lamă S următoarele: untul la temperatura camerei, mierea și untul de arahide.

Am pulsat treptat, circa 1 minut.

Am transferat apoi amestecul obținut într-un vas unde pusesem deja făina și scorțișoara.

Eu am folosit doar 200 de grame de făină, pentru că doream ca fursecurile să fie fragede, dar dacă le doriți puuuuuțin mai tari, puteți adăuga încă vreo 20 de g. Aluatul oricum se întărește la frigider și poate fi manevrat cu ușurință.

Le-am combinat cu ajutorul unei spatule de silicon și am format un aluat căreia i-am dat o formă dreptunghiulară, după ce l-am așezat pe folie alimentară.

L-am înfășurat în folie și l-am introdus în frigider pentru circa 40 de minute.

După răcire am întins foaie de grosime potrivită, pe blatul înfăinat.

Am decupat modelele dorite cu ajutorul unor forme metalice și am așezat fursecurile în tavă.

Le-am copt 10 minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit. La a doua tavă posibil să dureze chiar 8-9 minute, căci cuptorul este deja foarte încins.

Se lasă la răcit în tavă, căci sunt foarte fragile când sunt fierbinți.

Nu atingeți suprafața fursecurilor când le scoateți din cuptor, că riscați să le sfărâmați. Am reușit eu cu vreo 2. 🤭

De asemenea e nevoie de atenție și la umplere, fiind foarte fragede trebuie manevrate cu grijă.

Cum bănuiam că Cireșel mai mult ca sigur le va prefera simple, am lăsat și neumplute și i-am oferit ca variantă de umplere "ciocolata bebelușului".

Deși îi place, a refuzat-o de data aceasta și a preferat să mănânce fursecurile cu iaurt.

I-am oferit chiar și gem de zmeură, dar după ce l-a testat cu degetul a tras ditamai strâmbătura. 🤭 Nu pot decât să mă bucur că momentan face cele mai bune alegeri 😍

Aștept și feedback-ul vostru de îndată ce le încercați!

Ingrediente

 150 gr Unt gras nesărat
 40 gr Miere
 60 gr Unt de arahide nesărat
 5 gr Scorțișoară Ceylon
 220 gr Făină tip 650
Umplutură
 100 gr Gem de zmeură
 100 gr "Ciocolata" bebelușului

Indicații

1

Am pus în vasul tocătorului electric cu lamă S următoarele: untul la temperatura camerei, mierea și untul de arahide.

Am pulsat treptat, circa 1 minut.

Am transferat apoi amestecul obținut într-un vas unde pusesem deja făina și scorțișoara.

Eu am folosit doar 200 de grame de făină, pentru că doream ca fursecurile să fie fragede, dar dacă le doriți puuuuuțin mai tari, puteți adăuga încă vreo 20 de g. Aluatul oricum se întărește la frigider și poate fi manevrat cu ușurință.

Le-am combinat cu ajutorul unei spatule de silicon și am format un aluat căreia i-am dat o formă dreptunghiulară, după ce l-am așezat pe folie alimentară.

L-am înfășurat în folie și l-am introdus în frigider pentru circa 40 de minute.

După răcire am întins foaie de grosime potrivită, pe blatul înfăinat.

Am decupat modelele dorite cu ajutorul unor forme metalice și am așezat fursecurile în tavă.

Le-am copt 10 minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit. La a doua tavă posibil să dureze chiar 8-9 minute, căci cuptorul este deja foarte încins.

Se lasă la răcit în tavă, căci sunt foarte fragile când sunt fierbinți.

Nu atingeți suprafața fursecurilor când le scoateți din cuptor, că riscați să le sfărâmați. Am reușit eu cu vreo 2. 🤭

De asemenea e nevoie de atenție și la umplere, fiind foarte fragede trebuie manevrate cu grijă.

Cum bănuiam că Cireșel mai mult ca sigur le va prefera simple, am lăsat și neumplute și i-am oferit ca variantă de umplere "ciocolata bebelușului".

Deși îi place, a refuzat-o de data aceasta și a preferat să mănânce fursecurile cu iaurt.

I-am oferit chiar și gem de zmeură, dar după ce l-a testat cu degetul a tras ditamai strâmbătura. 🤭 Nu pot decât să mă bucur că momentan face cele mai bune alegeri 😍

Aștept și feedback-ul vostru de îndată ce le încercați!

Fursecuri de Crăciun