fbpx

Fursecuri de Paște

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Am pregătit aceste fursecuri cu vanilie și lămâie, în formă de ouă, iepurași, miei, flori și rățuște și le-am decorat pentru Paște. Preferatele mele la decorat au fost oușoarele, pe care am vrut să le glazurez astfel încât să semene cu niște mici tablouri, mieii i-am făcut totuși albi, iar rățuștele au mai primit și câteva pene colorate. Iepurașii au ieșit de ciocolată. Sper să vă placă.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 30 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total2 ore

Ingrediente:

Pentru fursecuri :
 130 g unt/margarină
 2 ouă
 3 miere
 sare
 ½ linguriță(e) esență de vanilie
 ½ linguriță(e) coajă de lămâie
 240 g făină
 7 g praf de copt
Pentru glazura :
 150 g ciocolată albă
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră orange
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră verde
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră albastru
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră galben
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră roșu
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră lila
 12 apă fierbinte
 ornamente de zahăr (fire și perluțe)
 semințe de mac pentru ochi

Mod de preparare:

Pregatirea fursecurilor :
1

Se dă untul (sau margarina) rece pe răzătoare, într-un castron, se adaugă ouăle, mierea, sarea, vanilia, praful de copt, apoi făină cât cuprinde (aprox 210 g), amestecând și frământând până se obține un aluat consistent, dar pufos. Se răstoarnă pe masă, se presară puțină făină (aprox 30 g) și se întinde aluatul în foaie nici subțire, nici prea groasă.

2

Se taie aluatul cu forme de patiserie pentru iepurași, miei, rățuște, ouă și floricele, sau cel puțin așa le-am avut eu, folosiți ce vă place.

3

Se transferă fursecurile într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se coc aproximativ 15 minute, având grijă să nu le rumenim. Se lasă la răcit.

Glazura :
4

Se topește ciocolata albă pe baie de abur.

5

În boluri mai mici, se dizolvă mai înainte coloranții pudră în câte o linguriță de apă fierbinte, se amestecă bine, apoi se adaugă ciocolată albă, după plac, peste colorant, se amestecă și se observă că ciocolata pare că se brânzește, dar nu vă speriați, atunci se adaugă și a doua linguriță de apă fierbinte, amestecând bine, pentru a se face lichidă la loc.

6

Este mai ușor de ornat cât este caldă, lichidă. Pe măsură ce se întărește, se usucă și se întărește, deci va trebui să lucrați repede.

7

Se procedează la fel pentru toți coloranții, însă se oprește și alb separat, pentru fursecurile miei.
Pentru fursecurile miei și rățuște, se pot folosi semințe de mac pentru ochișori.

Sfat :
8

Dacă vreți să obțineți nuanțe, folosiți mai mult colorant într-un bol, mai puțin în altul, în funcție de ce nuanțe doriți.
Eu, de exemplu, am folosit o jumătate de linguriță de colorant natural pudră lila, ca să obțin un lila delicat, iar în alt bol o linguriță de colorant natural pudră lila, ca să obțin un mov mai închis. La lista de ingrediente am specificat strict cele necesare, acum fiecare variază culorile după plac, bineînțeles.

Ingrediente

Pentru fursecuri :
 130 g unt/margarină
 2 ouă
 3 miere
 sare
 ½ linguriță(e) esență de vanilie
 ½ linguriță(e) coajă de lămâie
 240 g făină
 7 g praf de copt
Pentru glazura :
 150 g ciocolată albă
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră orange
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră verde
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră albastru
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră galben
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră roșu
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră lila
 12 apă fierbinte
 ornamente de zahăr (fire și perluțe)
 semințe de mac pentru ochi

Direcții

Pregatirea fursecurilor :
1

Se dă untul (sau margarina) rece pe răzătoare, într-un castron, se adaugă ouăle, mierea, sarea, vanilia, praful de copt, apoi făină cât cuprinde (aprox 210 g), amestecând și frământând până se obține un aluat consistent, dar pufos. Se răstoarnă pe masă, se presară puțină făină (aprox 30 g) și se întinde aluatul în foaie nici subțire, nici prea groasă.

2

Se taie aluatul cu forme de patiserie pentru iepurași, miei, rățuște, ouă și floricele, sau cel puțin așa le-am avut eu, folosiți ce vă place.

3

Se transferă fursecurile într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se coc aproximativ 15 minute, având grijă să nu le rumenim. Se lasă la răcit.

Glazura :
4

Se topește ciocolata albă pe baie de abur.

5

În boluri mai mici, se dizolvă mai înainte coloranții pudră în câte o linguriță de apă fierbinte, se amestecă bine, apoi se adaugă ciocolată albă, după plac, peste colorant, se amestecă și se observă că ciocolata pare că se brânzește, dar nu vă speriați, atunci se adaugă și a doua linguriță de apă fierbinte, amestecând bine, pentru a se face lichidă la loc.

6

Este mai ușor de ornat cât este caldă, lichidă. Pe măsură ce se întărește, se usucă și se întărește, deci va trebui să lucrați repede.

7

Se procedează la fel pentru toți coloranții, însă se oprește și alb separat, pentru fursecurile miei.
Pentru fursecurile miei și rățuște, se pot folosi semințe de mac pentru ochișori.

Sfat :
8

Dacă vreți să obțineți nuanțe, folosiți mai mult colorant într-un bol, mai puțin în altul, în funcție de ce nuanțe doriți.
Eu, de exemplu, am folosit o jumătate de linguriță de colorant natural pudră lila, ca să obțin un lila delicat, iar în alt bol o linguriță de colorant natural pudră lila, ca să obțin un mov mai închis. La lista de ingrediente am specificat strict cele necesare, acum fiecare variază culorile după plac, bineînțeles.

Fursecuri de Paște