Fursecuri de Paște

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Am pregătit aceste fursecuri cu vanilie și lămâie, în formă de ouă, iepurași, miei, flori și rățuște și le-am decorat pentru Paște. Preferatele mele la decorat au fost oușoarele, pe care am vrut să le glazurez astfel încât să semene cu niște mici tablouri, mieii i-am făcut totuși albi, iar rățuștele au mai primit și câteva pene colorate. Iepurașii au ieșit de ciocolată. Sper să vă placă.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 30 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total2 ore

Ingrediente:

Pentru fursecuri :
 130 gr unt/margarină
 2 ouă
 3 miere
 sare
 ½ tsp esență de vanilie
 ½ tsp coajă de lămâie
 240 gr făină
 7 gr praf de copt
Pentru glazura :
 150 gr ciocolată albă
 ½ tsp colorant natural pudră orange
 ½ tsp colorant natural pudră verde
 ½ tsp colorant natural pudră albastru
 ½ tsp colorant natural pudră galben
 ½ tsp colorant natural pudră roșu
 ½ tsp colorant natural pudră lila
 12 apă fierbinte
 ornamente de zahăr (fire și perluțe)
 semințe de mac pentru ochi

Mod de preparare:

Pregatirea fursecurilor :
1

Se dă untul (sau margarina) rece pe răzătoare, într-un castron, se adaugă ouăle, mierea, sarea, vanilia, praful de copt, apoi făină cât cuprinde (aprox 210 g), amestecând și frământând până se obține un aluat consistent, dar pufos. Se răstoarnă pe masă, se presară puțină făină (aprox 30 g) și se întinde aluatul în foaie nici subțire, nici prea groasă.

2

Se taie aluatul cu forme de patiserie pentru iepurași, miei, rățuște, ouă și floricele, sau cel puțin așa le-am avut eu, folosiți ce vă place.

3

Se transferă fursecurile într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se coc aproximativ 15 minute, având grijă să nu le rumenim. Se lasă la răcit.

Glazura :
4

Se topește ciocolata albă pe baie de abur.

5

În boluri mai mici, se dizolvă mai înainte coloranții pudră în câte o linguriță de apă fierbinte, se amestecă bine, apoi se adaugă ciocolată albă, după plac, peste colorant, se amestecă și se observă că ciocolata pare că se brânzește, dar nu vă speriați, atunci se adaugă și a doua linguriță de apă fierbinte, amestecând bine, pentru a se face lichidă la loc.

6

Este mai ușor de ornat cât este caldă, lichidă. Pe măsură ce se întărește, se usucă și se întărește, deci va trebui să lucrați repede.

7

Se procedează la fel pentru toți coloranții, însă se oprește și alb separat, pentru fursecurile miei.
Pentru fursecurile miei și rățuște, se pot folosi semințe de mac pentru ochișori.

Sfat :
8

Dacă vreți să obțineți nuanțe, folosiți mai mult colorant într-un bol, mai puțin în altul, în funcție de ce nuanțe doriți.
Eu, de exemplu, am folosit o jumătate de linguriță de colorant natural pudră lila, ca să obțin un lila delicat, iar în alt bol o linguriță de colorant natural pudră lila, ca să obțin un mov mai închis. La lista de ingrediente am specificat strict cele necesare, acum fiecare variază culorile după plac, bineînțeles.

Ingrediente

Pentru fursecuri :
 130 gr unt/margarină
 2 ouă
 3 miere
 sare
 ½ tsp esență de vanilie
 ½ tsp coajă de lămâie
 240 gr făină
 7 gr praf de copt
Pentru glazura :
 150 gr ciocolată albă
 ½ tsp colorant natural pudră orange
 ½ tsp colorant natural pudră verde
 ½ tsp colorant natural pudră albastru
 ½ tsp colorant natural pudră galben
 ½ tsp colorant natural pudră roșu
 ½ tsp colorant natural pudră lila
 12 apă fierbinte
 ornamente de zahăr (fire și perluțe)
 semințe de mac pentru ochi

Indicații

Pregatirea fursecurilor :
1

Se dă untul (sau margarina) rece pe răzătoare, într-un castron, se adaugă ouăle, mierea, sarea, vanilia, praful de copt, apoi făină cât cuprinde (aprox 210 g), amestecând și frământând până se obține un aluat consistent, dar pufos. Se răstoarnă pe masă, se presară puțină făină (aprox 30 g) și se întinde aluatul în foaie nici subțire, nici prea groasă.

2

Se taie aluatul cu forme de patiserie pentru iepurași, miei, rățuște, ouă și floricele, sau cel puțin așa le-am avut eu, folosiți ce vă place.

3

Se transferă fursecurile într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se coc aproximativ 15 minute, având grijă să nu le rumenim. Se lasă la răcit.

Glazura :
4

Se topește ciocolata albă pe baie de abur.

5

În boluri mai mici, se dizolvă mai înainte coloranții pudră în câte o linguriță de apă fierbinte, se amestecă bine, apoi se adaugă ciocolată albă, după plac, peste colorant, se amestecă și se observă că ciocolata pare că se brânzește, dar nu vă speriați, atunci se adaugă și a doua linguriță de apă fierbinte, amestecând bine, pentru a se face lichidă la loc.

6

Este mai ușor de ornat cât este caldă, lichidă. Pe măsură ce se întărește, se usucă și se întărește, deci va trebui să lucrați repede.

7

Se procedează la fel pentru toți coloranții, însă se oprește și alb separat, pentru fursecurile miei.
Pentru fursecurile miei și rățuște, se pot folosi semințe de mac pentru ochișori.

Sfat :
8

Dacă vreți să obțineți nuanțe, folosiți mai mult colorant într-un bol, mai puțin în altul, în funcție de ce nuanțe doriți.
Eu, de exemplu, am folosit o jumătate de linguriță de colorant natural pudră lila, ca să obțin un lila delicat, iar în alt bol o linguriță de colorant natural pudră lila, ca să obțin un mov mai închis. La lista de ingrediente am specificat strict cele necesare, acum fiecare variază culorile după plac, bineînțeles.

Fursecuri de Paște