Oricine are nevoie de o rețetă de încredere pentru fursecuri fragede tradiționale. Această rețetă etalon este exact ceea ce trebuie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180 ˚C, cu unul dintre grătare pe șina din mijloc și cealaltă în treimea de jos a cuptorului. Tapetați cu hârtie de copt două tăvi mari pentru biscuiți.
Într-un castron, amestecați făina, sarea și praful de copt.
Puneți untul și ambele tipuri de zahăr într-un castron. Zdrobiți și amestecați cu o lingură de lemn, până obțineți un amestec foarte aerat și pufos ( ar putea dura 6 minute, ori 2-3 minute, dacă folosiți un mixer electric.) Adăugați ouăle, unul câte unul, bătând până se încorporează complet fiecare. Adăugați esența de vanilie.
Adăugați ingredientele uscate în trei tranșe, amestecând până se încorporează complet fiecare. Încorporați adaosurile dorit. ( Sau, dacă faceți câteva tipuri de fursecuri, împărțiți mai întâi aluatul în părți egale, și apoi încorporați cantitățile adecvate de adaosuri : 1 cană cu vârf pentru aluatul împărțit în două, 3/4 cană pentru aluatul împărțit în trei.)
Cu ajutorul unei linguri pentru înghețată cu diametrul de 3-4 cm, puneți porții de aluat pe tăvile pregătite, la distanță de 5 cm unele de altele. Coaceți fursecurile 13-15 minute, până devin rumene-aurii pe margini și închegate la mijloc, înlocuind tava de sus cu cea de jos și întorcându-le la 180˚C la jumătatea timpului. Lăsați fursecurile să se răcorească 5 minute pe tăvi, apoi transferați-le pe grătar de sârmă pentru a se răci complet. Fursecurile pot fi păstrate până la 1 săptămână în recipiente închise ermetic, la temperatura camerei, sau până la 1 lună, congelate.
Înainte să încorporați nuci tocate în aluaturi de orice consistență, cerneți-le de cojițele mărunte printr-o sită. Aceste particule nu vor mai altera culoarea aluatului și nici nu-i vor conferi o textură granulată.
Dacă fursecurile ies dense și tari, poate că ați folosit ingrediente prea reci și nu le-ați frecat spumă îndeajuns. Dacă, pe de altă parte, fursecurile se lasă prea mult în cuptor și sunt prea subțiri, poate că ați exagerat cu frecarea untului cu zahărul ori ați folosit ingrediente prea calde. Merită să răciți aluatul înainte de coacere, veți putea controla astfel cât de mult se va lăsa în cuptor în timpul coacerii.
Dacă doriți, puteți coace una dintre porții și modela restul în bile ( pe tăvi de copt ) pe care să le dați la congelator până îngheață. Păstrați bilele de aluat congelate în pungi resigilabile, la congelator, până doriți să coaceți din nou fursecuri, lăsați aluatul la temperatura camerei 30 de minute înainte de coacere și lăsați fursecurile în cuptor câteva minute în plus față de timpul recomandat. Aceste fursecuri sunt oarecum cam afânate, pentru unele mai plate și mai crocante, reduceți cantitatea de făină cu 1/2 cană ( 63 g ) și timpul de coacere cu 2 minute.
Ingrediente
Indicații
Încălziți cuptorul la 180 ˚C, cu unul dintre grătare pe șina din mijloc și cealaltă în treimea de jos a cuptorului. Tapetați cu hârtie de copt două tăvi mari pentru biscuiți.
Într-un castron, amestecați făina, sarea și praful de copt.
Puneți untul și ambele tipuri de zahăr într-un castron. Zdrobiți și amestecați cu o lingură de lemn, până obțineți un amestec foarte aerat și pufos ( ar putea dura 6 minute, ori 2-3 minute, dacă folosiți un mixer electric.) Adăugați ouăle, unul câte unul, bătând până se încorporează complet fiecare. Adăugați esența de vanilie.
Adăugați ingredientele uscate în trei tranșe, amestecând până se încorporează complet fiecare. Încorporați adaosurile dorit. ( Sau, dacă faceți câteva tipuri de fursecuri, împărțiți mai întâi aluatul în părți egale, și apoi încorporați cantitățile adecvate de adaosuri : 1 cană cu vârf pentru aluatul împărțit în două, 3/4 cană pentru aluatul împărțit în trei.)
Cu ajutorul unei linguri pentru înghețată cu diametrul de 3-4 cm, puneți porții de aluat pe tăvile pregătite, la distanță de 5 cm unele de altele. Coaceți fursecurile 13-15 minute, până devin rumene-aurii pe margini și închegate la mijloc, înlocuind tava de sus cu cea de jos și întorcându-le la 180˚C la jumătatea timpului. Lăsați fursecurile să se răcorească 5 minute pe tăvi, apoi transferați-le pe grătar de sârmă pentru a se răci complet. Fursecurile pot fi păstrate până la 1 săptămână în recipiente închise ermetic, la temperatura camerei, sau până la 1 lună, congelate.
Înainte să încorporați nuci tocate în aluaturi de orice consistență, cerneți-le de cojițele mărunte printr-o sită. Aceste particule nu vor mai altera culoarea aluatului și nici nu-i vor conferi o textură granulată.
Dacă fursecurile ies dense și tari, poate că ați folosit ingrediente prea reci și nu le-ați frecat spumă îndeajuns. Dacă, pe de altă parte, fursecurile se lasă prea mult în cuptor și sunt prea subțiri, poate că ați exagerat cu frecarea untului cu zahărul ori ați folosit ingrediente prea calde. Merită să răciți aluatul înainte de coacere, veți putea controla astfel cât de mult se va lăsa în cuptor în timpul coacerii.
Dacă doriți, puteți coace una dintre porții și modela restul în bile ( pe tăvi de copt ) pe care să le dați la congelator până îngheață. Păstrați bilele de aluat congelate în pungi resigilabile, la congelator, până doriți să coaceți din nou fursecuri, lăsați aluatul la temperatura camerei 30 de minute înainte de coacere și lăsați fursecurile în cuptor câteva minute în plus față de timpul recomandat. Aceste fursecuri sunt oarecum cam afânate, pentru unele mai plate și mai crocante, reduceți cantitatea de făină cu 1/2 cană ( 63 g ) și timpul de coacere cu 2 minute.