fbpx

Fursecuri shortbread cu cacao si nuci

Autormagda.srecipes
DificultateÎncepător

Aromați și fragezi, sunt ușor de făcut și sunt ideali pentru perioada Craciunului.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 200 g faina
 140 g unt 82 %
 25 g Cacao
 50 g zahar
 1 linguriță(e) esenta de rom
 100 g nuci coapte si tocate

Mod de preparare:

1

Asigurați-vă că untul este la temperatura camerei, trebuie scos cu cel puțin 1h înainte.
Mixați untul cu zahărul până își dublează volumul, apoi adăugați esența de rom.

2

Cerneți făina împreună cu praful de cacao, adăugați și sarea și puneți totul peste compoziția umedă. Amestecați ușor cu o spatulă, sau la mixer până se adună și se formează un aluat.

3

Adăugați nucile și puneți totul pe o folie de plastic și rulați în formă de sul, cu ajutorul foliei.

4

Eu am obținut un sul de 20 de cm, puteți să îl faceți și mai lung dacă doriți ca biscuiții să aibă diametrul mai mic.

5

Se lasă la rece minim 1h, chiar și peste noapte sau se păstrează la congelator mai multe zile.
Se taie felii, de maxim 1 cm, se așează în tavă pe hârtie de copt și se coace tip de 15 minute la 170 de grade.

Ingrediente

 200 g faina
 140 g unt 82 %
 25 g Cacao
 50 g zahar
 1 linguriță(e) esenta de rom
 100 g nuci coapte si tocate

Direcții

1

Asigurați-vă că untul este la temperatura camerei, trebuie scos cu cel puțin 1h înainte.
Mixați untul cu zahărul până își dublează volumul, apoi adăugați esența de rom.

2

Cerneți făina împreună cu praful de cacao, adăugați și sarea și puneți totul peste compoziția umedă. Amestecați ușor cu o spatulă, sau la mixer până se adună și se formează un aluat.

3

Adăugați nucile și puneți totul pe o folie de plastic și rulați în formă de sul, cu ajutorul foliei.

4

Eu am obținut un sul de 20 de cm, puteți să îl faceți și mai lung dacă doriți ca biscuiții să aibă diametrul mai mic.

5

Se lasă la rece minim 1h, chiar și peste noapte sau se păstrează la congelator mai multe zile.
Se taie felii, de maxim 1 cm, se așează în tavă pe hârtie de copt și se coace tip de 15 minute la 170 de grade.

Fursecuri shortbread cu cacao si nuci